Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul. Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte. Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine. Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos. Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior. Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine. Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos. Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata. Puneti toate ingredientele pentru relish, in afara de apa, intr-un blender (sau treceti-le prin masina de tocat carne) si pasati-le pana au o consistenta de la grosier, la piure, dupa cum va place. La nevoie, adaugati cate putina apa, pana ce consistenta devine usor curgatoare. Puteti adauga sare / zahar / suc de lamaie, in functie de gustul fiecaruia. Serviti chiftelutele cat sunt calde cu relish.

Pregatiti coca intr-un bol mai mare omogenizand bine faina cu sarea, turmericul si chimionul. Adaugati cate putina apa, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, pana cand devine o coca curgatoare, putin mai groasa ca cea de clatite. Dati deoparte. Feliati ciupercile si taiati vinetele si dovlecelul in cubulete mici. Puneti-le laolalta, presarati peste ele turmericul, boiaua, sarea, piperul, ardeiul iute (optional) si amestecati bine. Separat, caliti la foc mic ceapa in uleiul incins, pana se aureste frumos. Turnati amestecul cu vinete, dovlecei si ciuperci, acoperiti cu un capac apoi, lasati la foc potrivit pana se inmoaie putin legumele (aproximativ 5 min). Dati deoparte si lasati sa se raceasca. Omogenizati cu coca pregatita anterior. Puneti o tigaie adanca pe foc si turnati o cantitate generoasa de ulei. Incingeti bine. Luati cate 1 lingura din compozitia cu legume si coca, puneti gramajoare in tigaie si prajiti uniform, pe ambele fete, pana se rumenesc frumos. Transferati-le la scurs intr-o strecuratoare sau pe servetele absorbante apoi, pastrati-le la cald pana ce sunt toate gata. Puneti toate ingredientele pentru relish, in afara de apa, intr-un blender (sau treceti-le prin masina de tocat carne) si pasati-le pana au o consistenta de la grosier, la piure, dupa cum va place. La nevoie, adaugati cate putina apa, pana ce consistenta devine usor curgatoare. Puteti adauga sare / zahar / suc de lamaie, in functie de gustul fiecaruia. Serviti chiftelutele cat sunt calde cu relish.