Se spala si se curta ciresele de codite si smburi.

Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de cirese si unul de zahar pana se terima ciresele.

Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca ciresele sa-si lase zeama.

Se pune oala pe foc,dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara.

Se fierb la foc mare la incepu,cand incepe sa fiarba se adauga zeama de lamaie,batonul de vanilie si bucatica de unt.(untul are proprietatea de a impiedica dulceta sa faca acea spuna)Se fierbe la foc mare circa 30 de minute,apoi se reduce flacara si se mai tine pe foc mic pana se leaga bine siropul.

Se toarna fierninte in borcane,se pun capacele.

Intre timp incalzim cuptorul la temperatura mare,micsoram la minim flacara si bagam borcanele in cuptor si le lai lasam asa cu focul mic pentru 15 minute.

Stingem flacara si le lasam in cuptor pana se racesc.

Apoi le punem la camara.