Detalii Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui
Se taie pieptii de pui cubulete si se prajesc in ulei pe toate partile pana sunt aurii si nu mai lasa zeama (se pun in transe si mereu in tigaia fierbinte pentru a se carameliza repede fara a se gati prematur). Se scot intr-o farfurie si se pun in loc ceapa taiata tot cuburi maricele, morcovii, sarea si se calesc pana devine ceapa moale si traslucenta. Se adauga usturoiul felioare, se mai caleste putin si se intoarce pieptul in tigaie; - se amesteca paharul mare de vin cu o lingura mare de faina; - se stinge tigaia cu amestecul de vin si faina, se pipereaza si se amesteca pana prinde forma faina si se elibereaza glutenul; - se toarna si supa de pui si se lasa la fiert, cu capac pana morcovul este moale, semn ca si celelalte sunt fierte; - se adauga mazarea se potriveste de ierburi aromate (cimbru) si se lasa la gatit doar din inertia caldurii tigaii groase; Pentru piureul de cartofi dulci se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa sarata doar 10 minute; - se scot, se scurg si se paseaza neglijent cu furculita adaugand untul, smantana, nucsoara si coaja de lime; - se torna compozitia cu pui in vasele unse si se acopera cu piureul de cartofi; - se pun deasupra bucatele de unt si se tin la cuptor pana fac crusta (intr-o tava mai mare fiindca pot curge pe alaturi daca focul este prea iute) - se serveste placinta cu acrituri si nu cu muraturi. Pofata buna!Se taie pieptii de pui cubulete si se prajesc in ulei pe toate partile pana sunt aurii si nu mai lasa zeama (se pun in transe si mereu in tigaia fierbinte pentru a se carameliza repede fara a se gati prematur). Se scot intr-o farfurie si se pun in loc ceapa taiata tot cuburi maricele, morcovii, sarea si se calesc pana devine ceapa moale si traslucenta. Se adauga usturoiul felioare, se mai caleste putin si se intoarce pieptul in tigaie; - se amesteca paharul mare de vin cu o lingura mare de faina; - se stinge tigaia cu amestecul de vin si faina, se pipereaza si se amesteca pana prinde forma faina si se elibereaza glutenul; - se toarna si supa de pui si se lasa la fiert, cu capac pana morcovul este moale, semn ca si celelalte sunt fierte; - se adauga mazarea se potriveste de ierburi aromate (cimbru) si se lasa la gatit doar din inertia caldurii tigaii groase; Pentru piureul de cartofi dulci se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa sarata doar 10 minute; - se scot, se scurg si se paseaza neglijent cu furculita adaugand untul, smantana, nucsoara si coaja de lime; - se torna compozitia cu pui in vasele unse si se acopera cu piureul de cartofi; - se pun deasupra bucatele de unt si se tin la cuptor pana fac crusta (intr-o tava mai mare fiindca pot curge pe alaturi daca focul este prea iute) - se serveste placinta cu acrituri si nu cu muraturi. Pofata buna!
Etichete:
ceapa,
pui,
carne,
usturoi,
morcovi,
cartofi,
unt,
faina,
mazare,
smantana,
vin,
retete fara gluten,
placinte