Fierbeti cartofii in apa cu sare sau numai la aburi, ii scurgeti si ii lasati sa se raceasca. Apoi ii dam pe razatoare. Adaugati oul, sare, 150 gr de faina pentru inceput si amestecati bine, framintati si mai adaugati faina (in functie de cartofii sau de faina folosita s-ar putea sa o folositi pe toata 250 gr sau mai putina, sau chiar mai multa.. trebuie sa obtineti un aluat care sa nu fie nici tare dar nici lipicios). Aluatul este cel de la galustile cu prune. Intindeti o foaie de cca 3 mm zice in reteta dar eu am facut o foaie mai groasa de cca 5 mm si taiati cu un pahar sau o cana cercuri. Pe fiecare cerc puneti cca 1/2 lingurita de brinza framintata si inchideti discul strivind marginile. Separat puneti o oala cu apa la fiert ciu putina sare, cind incepe sa clocoteasca adaugati pe rind galustile cu brinza, treceti cu o lingura pe sub ele ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si cind se ridica la suprafata sunt gata. Ei pentru siguranta numar mereu pina la 20 inainte sa le scot din oala cu spumiera. Intr. o tigaie prajiti baconul (al meu era taiat felii subtiri deci l-am rupt in bucatele dar ar fi ideala o bucata mai mare din care sa taioati cuburi) cu putin ulei (baconul folosit de mine nu era foarte gras deci uleiul a fot necesar) sau cel mai bine ar fi sa faceti niste jumari asa cum sunt in reteta originala din bucata de grasime sau chiar din slanina afumata. Scoateti pirohy cu o spumiera si le puneti in platou iar peste ele turnati baconul prajit. Si grasimea lui Amestecati cu grasimea calda si serviti cu sau fara smintanaFierbeti cartofii in apa cu sare sau numai la aburi, ii scurgeti si ii lasati sa se raceasca. Apoi ii dam pe razatoare. Adaugati oul, sare, 150 gr de faina pentru inceput si amestecati bine, framintati si mai adaugati faina (in functie de cartofii sau de faina folosita s-ar putea sa o folositi pe toata 250 gr sau mai putina, sau chiar mai multa.. trebuie sa obtineti un aluat care sa nu fie nici tare dar nici lipicios). Aluatul este cel de la galustile cu prune. Intindeti o foaie de cca 3 mm zice in reteta dar eu am facut o foaie mai groasa de cca 5 mm si taiati cu un pahar sau o cana cercuri. Pe fiecare cerc puneti cca 1/2 lingurita de brinza framintata si inchideti discul strivind marginile. Separat puneti o oala cu apa la fiert ciu putina sare, cind incepe sa clocoteasca adaugati pe rind galustile cu brinza, treceti cu o lingura pe sub ele ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si cind se ridica la suprafata sunt gata. Ei pentru siguranta numar mereu pina la 20 inainte sa le scot din oala cu spumiera. Intr. o tigaie prajiti baconul (al meu era taiat felii subtiri deci l-am rupt in bucatele dar ar fi ideala o bucata mai mare din care sa taioati cuburi) cu putin ulei (baconul folosit de mine nu era foarte gras deci uleiul a fot necesar) sau cel mai bine ar fi sa faceti niste jumari asa cum sunt in reteta originala din bucata de grasime sau chiar din slanina afumata. Scoateti pirohy cu o spumiera si le puneti in platou iar peste ele turnati baconul prajit. Si grasimea lui Amestecati cu grasimea calda si serviti cu sau fara smintana* in reteta autorul indica anche brinza feta amestecata cu putina smintina, pentru cine locuieste in Italia eu as spune ca feta e prea sarata si puteti sa folositi 1/2 feta si 1/2 ricotta sau feta si formaggio fresco Linea Osella impreuna cu putina smintina pentru cine sta in Romania evident o telemea romaneasca de oaie este idealul) ** in original se taie cuburi o bucata de slanina afumata pe care o prajim pina se topeste si se formeaza jumari