Detalii Prajitura Arlechin
- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari; - se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate; - se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac; - se rade coaja unei lamai; - se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm) - se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene) - se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie; - se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic. Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\o\clock: wink:- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari; - se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate; - se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac; - se rade coaja unei lamai; - se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm) - se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene) - se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie; - se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic. Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\o\clock: wink: