Puneti alunele intr-o tava cu folie de aluminiu. Preincalziti cuptorul la 160 c (gaz 3). Puneti aceasta in cuptor si dupa 5 minute intoarceti tava (este important sa faceti acest pas) apoi mai lasati inca 5 minute. Scoateti tava si puneti deoparte pana cand alunele s-au racit. Transferati-le intr-un bol si acoperiti cu o farfurie apoi deasupra chiuvetei tinand bine de acestea agitati. Selectati alunele care s-au decojit si puneti-le intr-un blender apoi procedati la fel cu cele ramase. Pulsati alunele pana cand obtineti o pasta fina lichida. Pe o baie de abur intr-un bol termorezistent puneti ciocolata. Cand aceasta s-a topit adaugati sarea, vanilia si laptele condensat indulcit, luati de pe aburi si amestecati bine. Puneti peste acestea pasta de alune si inglobati foarte bine apoi transferati intr-un borcan. Dupa ce s-a racit complet acoperiti sau sigilati si lasati in frigider cateva ore inainte de servire (preferabil peste noapte). *Incercati sa indepartati 90 % din coaja alunelor deoarece acestea vor da un gust amar.

Puneti alunele intr-o tava cu folie de aluminiu. Preincalziti cuptorul la 160 c (gaz 3). Puneti aceasta in cuptor si dupa 5 minute intoarceti tava (este important sa faceti acest pas) apoi mai lasati inca 5 minute. Scoateti tava si puneti deoparte pana cand alunele s-au racit. Transferati-le intr-un bol si acoperiti cu o farfurie apoi deasupra chiuvetei tinand bine de acestea agitati. Selectati alunele care s-au decojit si puneti-le intr-un blender apoi procedati la fel cu cele ramase. Pulsati alunele pana cand obtineti o pasta fina lichida. Pe o baie de abur intr-un bol termorezistent puneti ciocolata. Cand aceasta s-a topit adaugati sarea, vanilia si laptele condensat indulcit, luati de pe aburi si amestecati bine. Puneti peste acestea pasta de alune si inglobati foarte bine apoi transferati intr-un borcan. Dupa ce s-a racit complet acoperiti sau sigilati si lasati in frigider cateva ore inainte de servire (preferabil peste noapte). *Incercati sa indepartati 90 % din coaja alunelor deoarece acestea vor da un gust amar. Astazi va prezint versiunea mea de nutella de casa. Putine persoane refuza acest produs pe motivul ca nu este un preparat delicios. Deopotriva poate duce chiar la dependenta. Desi nu sunt un fan al combinatiei de ciocolata cu alune (orice fel), nutella este singura pe care o agreez. Din pacate produsele cumparate nu sunt nici pe departe ceea ce ar trebui sa consumam pentru o dieta sanatoasa. Cu ceva timp in urma am incercat fel si fel de retete de nutella. Unele aveau textura prea uscata si un gust insipid, altele prea uleioase sau lichide pana cand am gasit combinatia perfecta dupa gustul meu.