Va propun un desert lejer si racoros, bun pentru toate anotimpurile. -250 gr. pricomigdale (homemade - dupa cum v-am spus in mesajul de La Multi Ani mi-am propus sa folosesc alimente cat mai apropiate de starea lor naturala iar daca reteta necesita alimente procesate, atunci prefer sa le prepar eu in loc sa le achizitionez deja preparate) -125 gr. unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee). Untul clarificat se obtine eliminand, prin intermediul caldurii a apei si a proteinelor din lapte. In general se foloseste in retetele in care continutul mare de apa al untului (25%) ar fi inadecvat retetei (preparatul ar iesi prea lichid) sau in caul in care untul trebuie folosit la prajit, calit (proteinele din lapte ard mai repede decat celelalte ingrediente chiar si la temperaturi joase) -coaja rasa de la 1/2 lamaie (folositi coaja de la lamaie doar daca aveti lamai bio, netratate) Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Macinam intr-un robot pricomigdalele si le amestecam cu untul topit pana obtinem un aluat omogen. Punem acest aluat intr-o forma pentru copt tortul si lasam la frigider pentru 1 ora. Amestecam ricotta cu zaharul apoi topim 1/2 din gelatizant in smantana si incorporam in amestecul de ricotta cu zahar. Adaugam coaja rasa de lamaie si punem crema obtinuta peste baza din pricomigdale. Lasam apoi la frigider inca 4 ore sau peste noapte daca timpul va permite). Taiem portocalele bucatele mici si eliminam samburii. Incalzim dulceata cateva minute, adaugam bucatelele de portocale si 1/2 din cantitatea de gelatizant si mai fierbem 2 minute. Lasam la racit si apoi adaugam mixul de portocale cu dulceata de lamai peste crema de ricotta. Lasam din nou la frigider pentru 1 ora. Va doresc Pofta Buna!Va propun un desert lejer si racoros, bun pentru toate anotimpurile. -250 gr. pricomigdale (homemade - dupa cum v-am spus in mesajul de La Multi Ani mi-am propus sa folosesc alimente cat mai apropiate de starea lor naturala iar daca reteta necesita alimente procesate, atunci prefer sa le prepar eu in loc sa le achizitionez deja preparate) -125 gr. unt clarificat (burro chiarificato, beurre noisette, ghee). Untul clarificat se obtine eliminand, prin intermediul caldurii a apei si a proteinelor din lapte. In general se foloseste in retetele in care continutul mare de apa al untului (25%) ar fi inadecvat retetei (preparatul ar iesi prea lichid) sau in caul in care untul trebuie folosit la prajit, calit (proteinele din lapte ard mai repede decat celelalte ingrediente chiar si la temperaturi joase) -coaja rasa de la 1/2 lamaie (folositi coaja de la lamaie doar daca aveti lamai bio, netratate) Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Macinam intr-un robot pricomigdalele si le amestecam cu untul topit pana obtinem un aluat omogen. Punem acest aluat intr-o forma pentru copt tortul si lasam la frigider pentru 1 ora. Amestecam ricotta cu zaharul apoi topim 1/2 din gelatizant in smantana si incorporam in amestecul de ricotta cu zahar. Adaugam coaja rasa de lamaie si punem crema obtinuta peste baza din pricomigdale. Lasam apoi la frigider inca 4 ore sau peste noapte daca timpul va permite). Taiem portocalele bucatele mici si eliminam samburii. Incalzim dulceata cateva minute, adaugam bucatelele de portocale si 1/2 din cantitatea de gelatizant si mai fierbem 2 minute. Lasam la racit si apoi adaugam mixul de portocale cu dulceata de lamai peste crema de ricotta. Lasam din nou la frigider pentru 1 ora. Va doresc Pofta Buna!