Pentru doua persoane Regula de baza pe care cred ca o stiti: ce creste in pamant se pune la fiert in apa rece, ce creste deasupra pamantului se pune in apa fiebinte si sarata, o uitati. Nu de alta, dar nu se va face bine conopida. Deci, rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pis si o puneti la fiert in apa cu sare, pana cand este patrunsa bine dar fara sa o faceti praf. o scoateti cu o spumiera cand este gata si o lasati alaturi. Ungeti o tava cu unt din belsug si o tapetati cu pesmet. Bateti cele 2 oua mari cu smantana, un praf de sare si unul de piper. Puneti pe fundul tavii buchetele de conopida. Daca faceti mai multa si ve-ti pune in doua straturi conopida, faceti asa: presarati un pic de pesmet, apoi cascaval ras si puneti compozitia de ou si smantanta, apoi iar pesmet si niste felioare subtiri de unt. Iar continuati conopida, pesmet, cascaval, ou cu smantana, pesmet din belsug si unt. Ideea e ca la ultimul strat de pesmet trebuie sa fie suficient unt ce sa va topi si va inmuia tot pesmetul din jur. Dati la cuptorul incins cca 30 minute sau pana vedeti ca se rumeneste frumos deasupra. Serviti ca si garnitura alaturi de fripturi, peste sau se poate servi ca aperitiv. Care e alta poveste ce o depan tot aici. Daca aveti paine ce s-a cam uscat, fara sa mucegaiasca si se poate taia fara sa sara bucatele, faceti in felul urmator: -tapetati forma de cuptor cu unt -taiati painea in felii de max 1 cm grosime si tapetati cu ea forma. Ungeti feliile de paine din tava, pe interior, cu unt la temperatura camerei- ca atuncicand faceti praji! - continuati cu umplerea formei cu conopida, ou cu smantana etc. Puteti pune deasupra, ca un capac, alte felii de paine, tot asa unse cu unt sau doar puneti pesmet si unt. In cazul in care aveti forme individuale patrate ar iesi un cosulet ca pt o persoana. Puteti pune in cazul acesta si niste bacon/kaiser tocat marunt si doar tras un pic in tigaie. Credeti-ma ca e un aperitiv excelent in caz de musafiri!Pentru doua persoane Regula de baza pe care cred ca o stiti: ce creste in pamant se pune la fiert in apa rece, ce creste deasupra pamantului se pune in apa fiebinte si sarata, o uitati. Nu de alta, dar nu se va face bine conopida. Deci, rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pis si o puneti la fiert in apa cu sare, pana cand este patrunsa bine dar fara sa o faceti praf. o scoateti cu o spumiera cand este gata si o lasati alaturi. Ungeti o tava cu unt din belsug si o tapetati cu pesmet. Bateti cele 2 oua mari cu smantana, un praf de sare si unul de piper. Puneti pe fundul tavii buchetele de conopida. Daca faceti mai multa si ve-ti pune in doua straturi conopida, faceti asa: presarati un pic de pesmet, apoi cascaval ras si puneti compozitia de ou si smantanta, apoi iar pesmet si niste felioare subtiri de unt. Iar continuati conopida, pesmet, cascaval, ou cu smantana, pesmet din belsug si unt. Ideea e ca la ultimul strat de pesmet trebuie sa fie suficient unt ce sa va topi si va inmuia tot pesmetul din jur. Dati la cuptorul incins cca 30 minute sau pana vedeti ca se rumeneste frumos deasupra. Serviti ca si garnitura alaturi de fripturi, peste sau se poate servi ca aperitiv. Care e alta poveste ce o depan tot aici. Daca aveti paine ce s-a cam uscat, fara sa mucegaiasca si se poate taia fara sa sara bucatele, faceti in felul urmator: -tapetati forma de cuptor cu unt -taiati painea in felii de max 1 cm grosime si tapetati cu ea forma. Ungeti feliile de paine din tava, pe interior, cu unt la temperatura camerei- ca atuncicand faceti praji! - continuati cu umplerea formei cu conopida, ou cu smantana etc. Puteti pune deasupra, ca un capac, alte felii de paine, tot asa unse cu unt sau doar puneti pesmet si unt. In cazul in care aveti forme individuale patrate ar iesi un cosulet ca pt o persoana. Puteti pune in cazul acesta si niste bacon/kaiser tocat marunt si doar tras un pic in tigaie. Credeti-ma ca e un aperitiv excelent in caz de musafiri!