O gustare, care se prepara intr-un timp foarte scurt si poate inlocui dupa gust carnatii cumparati .

In functie de condimente si cantitatea lor, care va fi folosita, veti primi carnaciori cu gust dietetic sau mai picanti. Se poate prepara o cantitate mai mare, si pastrate la congelator. Unica, cand cumparati gaini sau pulpe, aveti grija din timp, sa va aprovizionati cu pelita de gaina, scoase de pe pulpe mari sau piept de gaina. Ca atare, se poate varia cu cantitatea de produse la prepararea acestei retete. In functie de cate pelite de gaina veti avea, asa va varia si cantitatea de produse.

Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm bucataDaca doriti sa preparati pulpe umplute, atunci scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os, pentru ca sa-i puteti da forma pulpei, cand va fi umpluta cu umplutura obtinuta. Vezi imaginea de mai jos. Se adauga toata carnea taiata intr-un vas, se toarna peste ea 2-3 linguri de maioneza, 2-3 catei de usturoi taiat in felii subtiri si se lasa la marinat timp de 30 minute.

Ciupercile marinate se spala bine si se scurg de tot sucul lor, daca sunt intregi, se taie in jumatati. Cascavalul se taie in cuburele de 1-1.5 cm . In cazul de fata cascavalul isi are rolul de a lipi ( inchega) toate ingredientele intre ele.

Ardeiul gras se taie in felii de 2 cm . Unele gospodine, care au preparat dupa reteta mea acesti carnaciori, au adaugat si morcovi putin fierti ( se vede frumos in taietura) dar eu nu am adaugat niciodata.

In tigaie se toarna uleiul si jumatate de ceapa taiata mare (in bucati mai mari, ca sa o puteti inlatura pe urma) si se prajeste cu carnea, care a fost marinata. In timpul prajirii carnii de pasare se adauga condimentele, pe care le preferati . Sare nu se adauga, deoarece ciupercile sunt marinate, si cascavalul, de asemenea ii va da gustul saratel la carnacior. Se prajeste la un foc normal timp de 10-15 minute,Peste fiecare 30 sec,se amesteca . Se raceste pe deplin si daca a aparut suc, se scoate carnea din suc, se inlatura ceapa si se taie in jumatati. Se adauga la cascavalul, ardeiul si ciupercile taiate, dupa preferinta se poate adauga marar proaspat, taiat marunt, pentru, ca ii va da o aroma si gust deosebit . Se aranjeaza pe pielita pregatita din timp si se ruleaza in forma de carnaciori sau i se reda forma initiala a pulpei de gaina. Se invelesc in folie de aluminiu sau hartie de pergament, unsa cu ulei. Nu e nevoie de infasurat sau cusut cu ata deoarece sunt invelite si dupa coacere se mentine forma.

Se coC pe un gratar de aragaz timp de 10 minute sau in cuptorul incins pana la 220 de grade. E necesar, sa se coaca bine pielita si sa se topeasca cascavalul inauntru, deoarece carnea si ciupercile sunt deja prajite si marinate. Daca doriti sa se rumeneasca, la urma deschideti pungile si lasati pentru cateva la focul mare, sa rumeasca putin. Nu uitati ca aveti cascaval inauntru, se poate scurge daca veti tine mai mult timp la foc.

Se poate servi la masa in stare ferbinte, sau se dezvelesc de hartie si lasa sa se raceasca si se pun peste noapte sub un pres. Atunci aveti posibilitatea sa il taiati cu un cutit bine ascutit in felii pe diagonala .

Se poate aranja pe un platou de sarbatoare in forma de evantai, infrumuseta cu o floare din rosie sau din gogosar si servi la masa de sarbatoare. Am scris mult dar se prepara foarte, foarte repede.