Pentru blat: - Se amesteca faina proaspat cernuta cu praful de copt. - Se incalzeste cuptorul la 180 grade c. - Se mixeaza intr-un bol (la viteza mica) iaurtul, uleiul si zaharul. - Se adauga ouale pe rand si se mizeaza compozitia in continuare. - Se adauga faina treptat si se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt. - Compozitia pregatita se pune in tava. - Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 - 45 minute (dupa 35 minute se verifica blatul). - Prajitura coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar. Daca nu doriti sa adaugati glazura de ciocolata, portionati prajitura dupa preferinte. Daca doriti puteti adauga glazura la suprafata desertului. Pentru glazura: - Se dizolva intr-o oala mica zaharul pudra si cacaoa in 80 de ml de apa, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn. - Se stinge focul si se adauga sarea, esenta de vanilie si laptele, amestecand usor pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se topeste untul intr-un vas la foc mic. - Compozitia pregatita anterior se adauga peste untul topit, amestecand pana dobandeste o consistenta cremoasa (daca este necesar, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa, se pot adauga suplimentar 1-2 linguri cu lapte). - Glazura obtinuta se intinde la suprafata desertului.

Pentru blat: - Se amesteca faina proaspat cernuta cu praful de copt. - Se incalzeste cuptorul la 180 grade c. - Se mixeaza intr-un bol (la viteza mica) iaurtul, uleiul si zaharul. - Se adauga ouale pe rand si se mizeaza compozitia in continuare. - Se adauga faina treptat si se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt. - Compozitia pregatita se pune in tava. - Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 - 45 minute (dupa 35 minute se verifica blatul). - Prajitura coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar. Daca nu doriti sa adaugati glazura de ciocolata, portionati prajitura dupa preferinte. Daca doriti puteti adauga glazura la suprafata desertului. Pentru glazura: - Se dizolva intr-o oala mica zaharul pudra si cacaoa in 80 de ml de apa, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn. - Se stinge focul si se adauga sarea, esenta de vanilie si laptele, amestecand usor pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se topeste untul intr-un vas la foc mic. - Compozitia pregatita anterior se adauga peste untul topit, amestecand pana dobandeste o consistenta cremoasa (daca este necesar, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa, se pot adauga suplimentar 1-2 linguri cu lapte). - Glazura obtinuta se intinde la suprafata desertului. Tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului are dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.