Unghiile le mai parjolim inca odata la flacara de aragaz, le razuim cu un cutitas si le spalam bine. Soricii le degresam cu lama unui cutit bine ascutit si de asemenea le spalam . Intr-o oala punem cca 10 l apa rece in care punem unghiile si soricii de porc la fiert impreuna cu 3 linguri mari de sare. Cand incepe sa fiarba lasam la foc foarte mic pe ochiul mijlociu al aragazului si il spumam. Dupa ce l-am spumat adaugam usturoiul spalat, de pe care am luat doar primul strat de coaja ( cel care vine jos din prima cand desfacem pe bucati usturoiul). Adaugam apoi piperul si lasam asa sa fiarba la foc mic pana scade apa mai mult de jumate din cantitatea initiala, avand in vedere ca si carnea de pe unghii sa se desprinda usor. Cand am ajuns la aceasta faza mai potrivim gustul raciturii cu sare daca mai e nevoie. Se face proba, adica punem 1 lingura de zeama intr-o farfurie si o dam la rece . Daca s-a prins ( in cateva minute se prinde), luam oala cu racitura si o scoatem pe balcon la rece, unde o lasam pana a doua zi dimineata. In dimineata urmatoare aducem oala inauntru si incepem sa culegem grasimea de pe suprafata raciturii din oala . Dupa ce a fost bine curatat de grasime punem inapoi oala sa se incalzeasca pana se lichefiaza din nou racitura . De aceasta data,scoatem bucatile de unghii si sorici . Unghiile le dezosam in asa fel incat sa-si pastreze cat de cat forma iar soricii se pot taia fasii mai mari,mai mici,dupa placul fiecaruia, iar zeama se strecoara. Asezam cate o unghie sau juma de unghie in farfurii (boluri) mai adanci impreuna cu sorici feliati si deasupra se toarna zeama de racitura . Se poate presara cu boia de ardei dulce sau iute si se scoate la rece sa se prinda(cui ii place cu boia) Se poate presara cu boia doar cand se serveste si deasupra putem stropi cu un pic de zeama de lamaie. Pofta Buna !Unghiile le mai parjolim inca odata la flacara de aragaz, le razuim cu un cutitas si le spalam bine. Soricii le degresam cu lama unui cutit bine ascutit si de asemenea le spalam . Intr-o oala punem cca 10 l apa rece in care punem unghiile si soricii de porc la fiert impreuna cu 3 linguri mari de sare. Cand incepe sa fiarba lasam la foc foarte mic pe ochiul mijlociu al aragazului si il spumam. Dupa ce l-am spumat adaugam usturoiul spalat, de pe care am luat doar primul strat de coaja ( cel care vine jos din prima cand desfacem pe bucati usturoiul). Adaugam apoi piperul si lasam asa sa fiarba la foc mic pana scade apa mai mult de jumate din cantitatea initiala, avand in vedere ca si carnea de pe unghii sa se desprinda usor. Cand am ajuns la aceasta faza mai potrivim gustul raciturii cu sare daca mai e nevoie. Se face proba, adica punem 1 lingura de zeama intr-o farfurie si o dam la rece . Daca s-a prins ( in cateva minute se prinde), luam oala cu racitura si o scoatem pe balcon la rece, unde o lasam pana a doua zi dimineata. In dimineata urmatoare aducem oala inauntru si incepem sa culegem grasimea de pe suprafata raciturii din oala . Dupa ce a fost bine curatat de grasime punem inapoi oala sa se incalzeasca pana se lichefiaza din nou racitura . De aceasta data,scoatem bucatile de unghii si sorici . Unghiile le dezosam in asa fel incat sa-si pastreze cat de cat forma iar soricii se pot taia fasii mai mari,mai mici,dupa placul fiecaruia, iar zeama se strecoara. Asezam cate o unghie sau juma de unghie in farfurii (boluri) mai adanci impreuna cu sorici feliati si deasupra se toarna zeama de racitura . Se poate presara cu boia de ardei dulce sau iute si se scoate la rece sa se prinda(cui ii place cu boia) Se poate presara cu boia doar cand se serveste si deasupra putem stropi cu un pic de zeama de lamaie. Pofta Buna !