Detalii Salau Bonne Femme
Salaul este un peste rapitor, cu carne alba, frageda, cu continut redus in grasimi, cu putine oase si cu un gust delicios. Dintre numeroasele retete care se pot prepara din salau (la gratar, prajit, pane, rasol, marinat, gratinat, zacusca, tocanita, in aspic, pasta) am ales pentru astazi o reteta care imi place foarte mult Bonne femme (Sotie buna). Termenul Bonne femme descrie produsele alimentare preparate intr-un mod simplu, familiar. Curatam pestele de solzi, taiem capul, coada si aripioarele apoi il spalam si zvintam. Umplem pestele cu legatura de cimbru, stropim cu suc de lamaie si lasam la rece 1/2 ora. Asezam pestele in tava si stropim cu 150 ml vin. Il coacem in cuptor 20 minute la temperatura medie (140 grade). Punem ciupercile uscate in apa calda si le lasma la inmuiat 30 minute. Dupa aceea le scurgem de apa. Cit timp se coace pestele prepara sosul Bechamel din unt, faina, lapte, smintina, restul de vin si cele 3 oua. Topim untul, adaugam faina si amestecam, apoi adaugam laptele, smintina, oualele si vinul. Amestecam bine si fierbem 5 minute. Scoatem pestele din cuptor si il lasam citeva minute sa se raceasca. Curatam pestele de piele si oase. Ungem cu unt o tava pt graten, asezam bucatile de peste. Asezonam cu sare si piper si punem 1/2 din cantitatea de ciuperci. Punem 1/2 din sosul bechamel si 1/2 din parmezan. Repetam asezarea straturilor: peste, socul bechamel amestecat cu ciupercile tocate marunt si parmezan. Coacem 10 -15 minute, pina cind preparatul se gratineaza. Servim cu o salata din sfecla coapta si hrean. Pofta Buna!Salaul este un peste rapitor, cu carne alba, frageda, cu continut redus in grasimi, cu putine oase si cu un gust delicios. Dintre numeroasele retete care se pot prepara din salau (la gratar, prajit, pane, rasol, marinat, gratinat, zacusca, tocanita, in aspic, pasta) am ales pentru astazi o reteta care imi place foarte mult Bonne femme (Sotie buna). Termenul Bonne femme descrie produsele alimentare preparate intr-un mod simplu, familiar. Curatam pestele de solzi, taiem capul, coada si aripioarele apoi il spalam si zvintam. Umplem pestele cu legatura de cimbru, stropim cu suc de lamaie si lasam la rece 1/2 ora. Asezam pestele in tava si stropim cu 150 ml vin. Il coacem in cuptor 20 minute la temperatura medie (140 grade). Punem ciupercile uscate in apa calda si le lasma la inmuiat 30 minute. Dupa aceea le scurgem de apa. Cit timp se coace pestele prepara sosul Bechamel din unt, faina, lapte, smintina, restul de vin si cele 3 oua. Topim untul, adaugam faina si amestecam, apoi adaugam laptele, smintina, oualele si vinul. Amestecam bine si fierbem 5 minute. Scoatem pestele din cuptor si il lasam citeva minute sa se raceasca. Curatam pestele de piele si oase. Ungem cu unt o tava pt graten, asezam bucatile de peste. Asezonam cu sare si piper si punem 1/2 din cantitatea de ciuperci. Punem 1/2 din sosul bechamel si 1/2 din parmezan. Repetam asezarea straturilor: peste, socul bechamel amestecat cu ciupercile tocate marunt si parmezan. Coacem 10 -15 minute, pina cind preparatul se gratineaza. Servim cu o salata din sfecla coapta si hrean. Pofta Buna!