Sfecla rosie ajuta ficatul sa distruga grasimile depozitate. Este indicata si femeilor insarcinate pentru ca este bogata in vitaminele A, B, C,E, K si contine foarte mult acid folic, calciu, fier si potasiu.

Este important de stiut faptul ca sfecla nu-si pierde proprietatiile benefice daca este fiarta sau gatita.

Am taiat sfecla cubulete. Se umplu borcane de 800 grame cu sfecla. Separat se face un amestec din apa, o cescuta f mica(gen espresso) de otet, o lingurita de sare si o lingura de zahar pentru fiecare borcan. Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide borcanul si se pune intr-o oala la fiert. Apa din oala trebuie sa ajunga pana la buza capacului de la borcanul cu sfecla, deci sa nu il acopere. Se pune pe foc f mic si se lasa sa fiarba 45 de minue dupa ce a inceput sa dea in clocot la foc fff mic. Se stinge focul si se lasa in oala pana a 2 a zi, pana se raceste apa. Se scot si se depozieaza la loc racoros. Se consuma ca garnitura la orice mancare. Este excelent gustul.