Spalati broccoli, desfaceti in buchetele mici si scurtati cotoarele. Puneti-le la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana ferme, apoi lasati la scurs si racit. Intre timp, amestecati galbenusurile cu faina si amidonul, maioneza si verdeata, tocata marunt. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Separat, bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si inglobati-le usor in amestecul cu galbenusuri, prin rasturnare. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Repartizati uniform pe suprafata aluatului din tava, in randuri, alternand, buchetele de broccoli si masline feliate in rondele. Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 8- 12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este facut, dar nu s-a rumenit. Scoateti tava din cuptor si rasturnati blatul pe o foaie de copt (partea cu broccoli si masline in jos). Intindeti in strat uniform crema de branza, imediat ce ati rasturnat blatul si cat timp acesta este inca caldut. Asezati deasupra, repartizand unul langa altul, fileurile de somon si stropiti-le cu putina zeama de lamaie. Rulati strans cu ajutorul hartiei (blatul este maleabil si nu se rupe), impachetati capetele si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Serviti rulada feliata.

Spalati broccoli, desfaceti in buchetele mici si scurtati cotoarele. Puneti-le la fiert pentru cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie putin, dar sa ramana ferme, apoi lasati la scurs si racit. Intre timp, amestecati galbenusurile cu faina si amidonul, maioneza si verdeata, tocata marunt. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Separat, bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si inglobati-le usor in amestecul cu galbenusuri, prin rasturnare. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati. Repartizati uniform pe suprafata aluatului din tava, in randuri, alternand, buchetele de broccoli si masline feliate in rondele. Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 8- 12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este facut, dar nu s-a rumenit. Scoateti tava din cuptor si rasturnati blatul pe o foaie de copt (partea cu broccoli si masline in jos). Intindeti in strat uniform crema de branza, imediat ce ati rasturnat blatul si cat timp acesta este inca caldut. Asezati deasupra, repartizand unul langa altul, fileurile de somon si stropiti-le cu putina zeama de lamaie. Rulati strans cu ajutorul hartiei (blatul este maleabil si nu se rupe), impachetati capetele si dati la rece pentru cel putin 2 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Serviti rulada feliata.