Detalii Nanaimo Bars
Pentru primul strat: - Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula termorezistenta. - Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. - Se adauga cacaoa si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca. - Se adauga treptat (putin cate putin) oul batut, amestecand continuu si rapid cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. - Oala se pune din nou la foc mic, amestecand continuu cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin. - Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul. - Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii digestivi macinati in prealabil. - Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. - Se adauga nucile pecan maruntite grosier si se amesteca foarte bine compozitia. - Cadrul pregatit - 23 x 23 cm se aseaza in tava (eu am protejat baza tavii cu folie alimentara). - Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri sau cu o spatula. - Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste). Pentru al doilea strat (va este util mixerul electric): - Se mixeaza untul pana devine moale si cremos. - Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte (sau chiar mai mult daca este necesar) pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior. - Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. - Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (pana se intareste). Pentru al treilea strat: - Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand continuu cu o spatula termorezistenta, pana la obtinerea unui amestec omogen. - Compozitia obtinuta se intinde (cat este calda) peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. - Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste). - Desertul se pastreaza la frigider si se portioneaza numai inainte de servire. Se serveste rece.
Pentru primul strat: - Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula termorezistenta. - Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. - Se adauga cacaoa si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca. - Se adauga treptat (putin cate putin) oul batut, amestecand continuu si rapid cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. - Oala se pune din nou la foc mic, amestecand continuu cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin. - Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul. - Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii digestivi macinati in prealabil. - Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. - Se adauga nucile pecan maruntite grosier si se amesteca foarte bine compozitia. - Cadrul pregatit - 23 x 23 cm se aseaza in tava (eu am protejat baza tavii cu folie alimentara). - Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri sau cu o spatula. - Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste). Pentru al doilea strat (va este util mixerul electric): - Se mixeaza untul pana devine moale si cremos. - Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. - Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga 2 - 3 linguri cu lapte (sau chiar mai mult daca este necesar) pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior. - Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. - Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (pana se intareste). Pentru al treilea strat: - Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand continuu cu o spatula termorezistenta, pana la obtinerea unui amestec omogen. - Compozitia obtinuta se intinde (cat este calda) peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. - Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste). - Desertul se pastreaza la frigider si se portioneaza numai inainte de servire. Se serveste rece. - Pentru portionare se alege un cutit mare, bine ascutit. - Inainte de portionare, lama cutitului se tine putin intr-un vas cu apa calda apoi se sterge foarte bine cu un prosop de bucatarie. - Timpul de preparare mentionat anterior nu include perioada in care desertul este pastrat la rece.