Detalii Prajitura cu Faina de Castane si Iaurt
- amestecam faina cu praful de copt si trecem obligatoriu prin sita, faina de castane tinde sa formeze cocoloase daca nu o cerneti inainte de folosire - separam galbenusurile de albusuri si batem spuma albusurile pe care le vom tine separat - amestecam ingredientele lichide: galbenusurile le mixam intr-un castron cu zaharul pina cind acesta se topeste (se formeaza o crema) apoi adaugam iaurtul si uleiul - adaugam faina cu praful de copt in castronul cu ingredientele lichide si amestecam bine cu mixerul pina cind rezulta o compozitie cremoasa - adaugam albusele batute spuma si cu o paleta sau o lingura le incorporam amestecind vertical. - varsam stafidele (si marul daca am hotarit sa-l punem) si amestecam foarte delicat - turnam compozitia in tava tapetata si presaram nucile (alune, seminte de pin etc) deasupra - coacem in cuptorul gata incalzit la180 c pentru 45 minute in centrul cuptorului, faceti insa proba cu scobitoarea inainte de a scoate tava din cuptor. (introduceti o scobitoare in centrul prajiturii, scobitoarea cu care intepati aluatul trebuie sa rezulte uscata) * eu am folosit praf de copt aromatizat cu vanilie; daca folositi esenta de vanilie o adaugati in compozitia lichida sau daca folositi zahar vanilat il amestecati cu cantitatea de zahar- amestecam faina cu praful de copt si trecem obligatoriu prin sita, faina de castane tinde sa formeze cocoloase daca nu o cerneti inainte de folosire - separam galbenusurile de albusuri si batem spuma albusurile pe care le vom tine separat - amestecam ingredientele lichide: galbenusurile le mixam intr-un castron cu zaharul pina cind acesta se topeste (se formeaza o crema) apoi adaugam iaurtul si uleiul - adaugam faina cu praful de copt in castronul cu ingredientele lichide si amestecam bine cu mixerul pina cind rezulta o compozitie cremoasa - adaugam albusele batute spuma si cu o paleta sau o lingura le incorporam amestecind vertical. - varsam stafidele (si marul daca am hotarit sa-l punem) si amestecam foarte delicat - turnam compozitia in tava tapetata si presaram nucile (alune, seminte de pin etc) deasupra - coacem in cuptorul gata incalzit la180 c pentru 45 minute in centrul cuptorului, faceti insa proba cu scobitoarea inainte de a scoate tava din cuptor. (introduceti o scobitoare in centrul prajiturii, scobitoarea cu care intepati aluatul trebuie sa rezulte uscata) * eu am folosit praf de copt aromatizat cu vanilie; daca folositi esenta de vanilie o adaugati in compozitia lichida sau daca folositi zahar vanilat il amestecati cu cantitatea de zahar
Etichete:
oua,
unt,
faina,
ulei,
zahar,
mere,
miere,
nuca,
prajituri,
retete fara gluten,
retete vegetariene,
retete pentru copii