Vazusem filmul julie and julia si mi-a starnit mult interesul acest sos beurre blanc de care ziceau ca-i nemaipomenit cu peste si m-am gandit sa-l incerc.

Puteti fierbe prima data conopida 5-6 min. in apa putin sarata si o puneti la scurs. Incepeti sa preparati sosul caci dureaza destul de mult.

Taiati fin ceapa esalota si puneti-o la fiert cu vinul alb si 1/2 din cantitatea de supa.

Trebuie sa se reduca pana la nivelul cepei,adica mult de tot,din cand in cand gustati si mai adaugati supa ca,ceapa sa reuseasca sa fiarba.

La sfarsit lichidul se reduce pana a ajunge 1/3 din ceea ce a fost.

La mine a durat cam 45-50 min., ca mi se parea ceapa tot tare si am mai pus supa.

Cand lichidul a scazut,eu am mixat ceapa cu minipimerul(altii strecoara,unii lasa asa)si imediat in lichidul fierbinte rezultat am inceput sa adaug bucatele de unt foarte rece si sa bat energic cu un tel in forma de para.

Se formeaza un sos alb,dens foarte fin.

Puteti adauga sare si piper dupa gust.eu am pus si putin Chivas taiat fin.

Dati fileurile de peste prin faina si rumeniti-le usor in putin ulei de masline,pastrati-le la cald.

Conopida impreuna cu usturoiul pisat,ardeiul iute taiat fin si 2-3 linguri de ulei se pun 5 min. pe foc la imprietenit.

Adaugati patrunjel verde la sfarsit,sare si piper dupa gust.

Asamblati pestele cu conopida in farfurie si sosul beurre blanc .

Pofta buna!Puteti folosi ce fileuri de peste aveti,important e su nu aiba oase