Detalii Mini-tarte cu Fructe
Ingrediente:
Pentru crusta: - 200 gr,
faina alba proaspat cernuta,
- 50 gr,
zahar (alb sau brun) ,
- 110 gr,
unt la temperatura camerei,
- 1/8 lingurita sare,
- 1 ou mare,
batut usor Crema de vanilie* Pentru ornat: -500 gr,
-700 gr,
fructe de care va plac: capsune,
banane,
kiwi,
zmeura,
ananas,
pepene galben etc
*Reteta pentru crema de vanilie. Incet, incet, natura incepe sa capete culoare. Soarele devine si el mult mai prietenos si vesel si ne pofteste la plimbari lungi si dese. Asa ca nu ne ramane decat sa pregatim retete usoare, cu un efort minim dar care sa ne bucure si sa ne satisfaca gusturile si poftele. Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea. Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Se adauga oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator. Incalzim cuptorul la 200 grade c. Din acest aluat va iese o tarta 24-26 cm sau 6 mini-tarte de 10 cm. Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita). Dam la copt 5 min. La foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii. Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere.*Reteta pentru crema de vanilie. Incet, incet, natura incepe sa capete culoare. Soarele devine si el mult mai prietenos si vesel si ne pofteste la plimbari lungi si dese. Asa ca nu ne ramane decat sa pregatim retete usoare, cu un efort minim dar care sa ne bucure si sa ne satisfaca gusturile si poftele. Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea. Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Se adauga oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator. Incalzim cuptorul la 200 grade c. Din acest aluat va iese o tarta 24-26 cm sau 6 mini-tarte de 10 cm. Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita). Dam la copt 5 min. La foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii. Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere. Aceste mini-tarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci ... Din acest aluat va iese o tarta 24-26 cm sau 6 mini-tarte de 10 cm.