Asa cum v-am promis am inceput degustarea de noi sortimente de peste, in fiecare saptamana cumpar un peste din care nu am mai mancat si experimentez arome noi, saptamana acesata a fost tacaud un peste marin ce se gaseste in apele adanci ale Atlanticului, foarte aromat si bun, fara multe oase, inrudit cu morunul ( zicea dictionarul in care m-am uitat daca se traduce cumva in limba romanaPreparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent.

Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate. Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura aceasta 20 minute apoi scadem putin temperatura si mai lasam cateva minute sa mai scada sosul, timpii de preparare trebuie sa fie adaptati in functie de cuptorul fiecaruia.

Am servit pestele cu o garnitura de orez, vroiam ceva neutru ca sa pot identifica bine aroma pestelui. Sincer am fost foarte multumita de el, atat de textura cat si de aroma, un peste aromat si lejer, usor de digerat.cu siguranta ca o sa il mai vedeti in farfuriile mele .