:)))) ca sa nu mai lenevim acum cu voturile astea m-am gandit sa va croiesc eu o maturica si un foras ca sa va dau de lucru la bucatarie! acum lasand gluma la o parte, reteta este grozava, sursa de inspiratie este aluatul de grisine cu dovleac al Laurei Adameche, modelul meu de gospodina dar si de om! pupicei Laura! http://adamache-laura.blogspot.com/2010/10/grisine-de-dovleac.htmlSe prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura.

Separat curatam dovlecaul copt si il mixam intr-un blender cu o lingura de zahar.

Piureul obtinut se va adauga la aluatul nostru si continuam amestecarea.

Aduagam si praful de sare, uleiul si untul.

Framantam bine, scoatem din vas acum aluatul si-l framantam pe masa de lucru presarata cu faina.

Apoi rupem mici bucatele si le rulam in podul palmei realizand grisine lungi.

Le tavalim prin susan.

Asezam o coala de hartie de copt pe o tava mare de cuptor si asezam acolo grisinele noastre.

Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa pana se rumensc grisinele.

Eu le-am intors pe ambele parti.

Din o parte din aluat am realizat o maturica, o galetusa si un foras, asa ca pentru curatenia de toamna!:)) sper sa va placa, familia mea le-a rontait cu mare placere!