Punem pe fundul borcanului cateva boabe de piper, 1/4 lingurita boabe de mustar si o frunza mica de busuioc.

Radem varza, o saram foarte putin si adaugam stafidele. Amestecam pentru ca stafidele sa fie raspandite uniform. Umplem ardeii cu varza si stafide, apoi ii punem in borcan. Pe langa ardei mai punem felii de morcovi, buchete mici de conopida, hrean si cativa catei de usturoi. Daca va place sa mancati mai picant puteti adauga un ardei iute taiat felii.

Cand terminam de umplut borcanul punem felii de hrean, o frunza mica de dafin, 1/2 lingurita boabe de mustar si un buchet uscat de seminte de marar.

Dupa ce s-au asezat in borcan se toarna apa fierbinte impreuna cu sarea (1 lingura de sare la 1 litru de apa).

Sigilam borcanele fierbinti.

Putem servi muraturile la o luna dupa ce le-am pus in borcan.

Pofta buna!