Bun gasit! Astazi doresc sa va prezint o reteta simpla in care vedeta este pestele. Pentru aceasta reteta am optat pentru pastrav deoarece are carnita gustoasa, este sarac in grasime si nu are nevoie de prea multe pentru a-si expune aromele. Fiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata. Se spala pestele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-a zvantat se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza (exterior si interior). Punem caperele (scurse bine de zeama), cateva fire de rozmarin si infasuram fiecare peste in hartie de copt. Ii asezam in tava si ii dam la cuptor, la foc potrivit, intorcandu-i pe ambele parti. Un pastrav de 300 de gr. se coace maxim 15 minute la 180 grade c. Prepararea sosului: intr-un vas mic de portelan se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se obtine o emulsie omogena; se adauga sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) si patrunjelul verde tocat.

Bun gasit! Astazi doresc sa va prezint o reteta simpla in care vedeta este pestele. Pentru aceasta reteta am optat pentru pastrav deoarece are carnita gustoasa, este sarac in grasime si nu are nevoie de prea multe pentru a-si expune aromele. Fiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata. Se spala pestele, se curata si se lasa la scurs. Dupa ce s-a zvantat se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza (exterior si interior). Punem caperele (scurse bine de zeama), cateva fire de rozmarin si infasuram fiecare peste in hartie de copt. Ii asezam in tava si ii dam la cuptor, la foc potrivit, intorcandu-i pe ambele parti. Un pastrav de 300 de gr. se coace maxim 15 minute la 180 grade c. Prepararea sosului: intr-un vas mic de portelan se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se obtine o emulsie omogena; se adauga sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) si patrunjelul verde tocat. Se garniseste cu diferite legume sotate sau fierte. Se poate servi si cu felii de lamaie. Tot ce pot sa va spun despre aceasta reteta este ca, desi e simpla, este nutritiva atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.