Pentru sirop: - Se pun intr-o oala zaharul, apa, cardamomul si apa de trandafiri. - Se amesteca ingredientele cu o lingura din lemn si se pune oala la foc mic - mediu, amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se dizolva iar amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere, se reduce intensitatea flacarii la minim. - Se lasa amestecul sa fiarba foarte incet amestecand periodic compozitia. Se va forma un sirop ce va fi folosit dupa pregatirea aluatului. Pentru aluat: - Se amesteca intr-un bol faina, laptele praf, sarea si praful de copt. - Se adauga ghee si se amesteca ingredientele. - Se adauga iautul si se amesteca foarte bine ingredientele. - Se adauga laptele si se amesteca ingredientele pana la formarea unei mase de aluat. Daca este necesar, pentru a obtine o consistenta optima a aluatului se poate adauga suplimentar putina faina. - Se acopera vasul si se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. - Se ung mainile cu putin ulei. Se rup bucatele de aluat din care se modeleaza mici sfere. Aceastea se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie umezit pana in momentul in care vor fi preparate termic. - Se incalzeste uleiul - este necesara baie de ulei (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece in acest caza bucatelele de aluat se pot crapa). Se pun bucatelele de aluat cu grija, una cate una in baia de ulei - la inceput ele se scufunda in baia de ulei insa ulterior revin la suprafata (trebuie supravegheate permanent si intoarse pentru a nu se arde). - Bucatelele de aluat bine preparate termic se scot din baia de ulei cu o spumiera. Se aseaza pe servetele absorbante din hartie pentru a indeparta excesul de ulei. - Se stinge flacara care pastreaza fierbinte siropul pregatit. Se aseaza micile sfere de aluat preparate termic in sirop, se acopera vasul si se lasa astfel in asteptare aproximativ 20 - 30 de minute. - Se servesc la temperatura camerei alaturi de cateva lingurite cu sirop.

Pentru sirop: - Se pun intr-o oala zaharul, apa, cardamomul si apa de trandafiri. - Se amesteca ingredientele cu o lingura din lemn si se pune oala la foc mic - mediu, amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se dizolva iar amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere, se reduce intensitatea flacarii la minim. - Se lasa amestecul sa fiarba foarte incet amestecand periodic compozitia. Se va forma un sirop ce va fi folosit dupa pregatirea aluatului. Pentru aluat: - Se amesteca intr-un bol faina, laptele praf, sarea si praful de copt. - Se adauga ghee si se amesteca ingredientele. - Se adauga iautul si se amesteca foarte bine ingredientele. - Se adauga laptele si se amesteca ingredientele pana la formarea unei mase de aluat. Daca este necesar, pentru a obtine o consistenta optima a aluatului se poate adauga suplimentar putina faina. - Se acopera vasul si se lasa aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. - Se ung mainile cu putin ulei. Se rup bucatele de aluat din care se modeleaza mici sfere. Aceastea se pastreaza acoperite cu un prosop de bucatarie umezit pana in momentul in care vor fi preparate termic. - Se incalzeste uleiul - este necesara baie de ulei (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins deoarece in acest caza bucatelele de aluat se pot crapa). Se pun bucatelele de aluat cu grija, una cate una in baia de ulei - la inceput ele se scufunda in baia de ulei insa ulterior revin la suprafata (trebuie supravegheate permanent si intoarse pentru a nu se arde). - Bucatelele de aluat bine preparate termic se scot din baia de ulei cu o spumiera. Se aseaza pe servetele absorbante din hartie pentru a indeparta excesul de ulei. - Se stinge flacara care pastreaza fierbinte siropul pregatit. Se aseaza micile sfere de aluat preparate termic in sirop, se acopera vasul si se lasa astfel in asteptare aproximativ 20 - 30 de minute. - Se servesc la temperatura camerei alaturi de cateva lingurite cu sirop. Ingredientele mentionate sunt pentru 2 portii.