La noi in Ardeal in unele locuri se zice palanetz sau cum se mai zice coca sau stiu eu cum se mai zice in unele zoneEste o reteta de post pe care bunica mea Dumnezeu s-o ierte,o pregatea mereu in fiecare post.

Se poate umple cu marmelada,varza calita................

Se pregateste umplutura:Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50 minuteCoca:Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .

Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca,se unge cu putina pasta de tomate, se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de cocaPS:eu am uns abia cand am scos coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferintaPS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.