Este un dulce napoletan se gaseste in toate cofetariile din Napoli tot timpul anului, dar este un dulce tipic de carnevale (carnaval). Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata in apa cu zaharul putin caldut, ouale batute un pic, esenta, scortisoara, sarea, coaja de lamaie. Se amesteca bine si se adauga untul moale. Se framanta bine si se intinde o foaie care se taie cu un pahar mai mare gogosile, iar in mijloc cu un paharel mai mic. Daca se fac asa, ies mari cum ar trebui sa fie. Eu am taiat aluatull cu un pahar de apa normal si in mijloc cu un dui ca nu aveam altceva asa mic. Se pun pe masa infainata bine si se lasa la crescut 2 ore acoperite cu un prosop de bucatarie. Cand au crescut se prajesc in ulei la foc mic. Se scot pe hartie si se dau prin zahar tos. Sunt delicioase si nu absorb ulei deloc. Sunt super inauntru, fara pic de grasime.

Este un dulce napoletan se gaseste in toate cofetariile din Napoli tot timpul anului, dar este un dulce tipic de carnevale (carnaval). Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia dizolvata in apa cu zaharul putin caldut, ouale batute un pic, esenta, scortisoara, sarea, coaja de lamaie. Se amesteca bine si se adauga untul moale. Se framanta bine si se intinde o foaie care se taie cu un pahar mai mare gogosile, iar in mijloc cu un paharel mai mic. Daca se fac asa, ies mari cum ar trebui sa fie. Eu am taiat aluatull cu un pahar de apa normal si in mijloc cu un dui ca nu aveam altceva asa mic. Se pun pe masa infainata bine si se lasa la crescut 2 ore acoperite cu un prosop de bucatarie. Cand au crescut se prajesc in ulei la foc mic. Se scot pe hartie si se dau prin zahar tos. Sunt delicioase si nu absorb ulei deloc. Sunt super inauntru, fara pic de grasime.