Se framinta aluatul si se lasa peste noapte. Se intinde in foaie subtire si se taie rondele mari cu o cana. Se pune o lingurita de gem si se pliaza pe jumatate. Marginile se apasa usor ca sa nu iasa gemul. Se dau la cuptor (preincalzit) 20 minute, in tava unsa cu unt. Dupa ce s-au racit un pic se dau prin zahar vanilat.

Se framinta aluatul si se lasa peste noapte. Se intinde in foaie subtire si se taie rondele mari cu o cana. Se pune o lingurita de gem si se pliaza pe jumatate. Marginile se apasa usor ca sa nu iasa gemul. Se dau la cuptor (preincalzit) 20 minute, in tava unsa cu unt. Dupa ce s-au racit un pic se dau prin zahar vanilat.

Se recomanda gemuri tari, daca au prea mult sirop e bine sa se scurga. Buza canii se poate introduce periodic in faina ca sa nu se lipeasca. Se pot folosi ca umplutura si nuci, brinza de vaci, cascaval sau carne.