Detalii Tort Kinder
Ingrediente:
Blat: 6 albusuri se bat cu 6 linguri de zahar,
4 linguri de pesmet,
4 linguri de nuca macinata,
1 lingura faina,
1/2 plic praf de copt,
Crema 1 si 2: 700 ml lapte,
6 galbenusuri,
3 budinci de vanilie,
2 linguri faina,
250 g zahar,
Crema 3: 1 pachet mare de biscuiti pettit beurre,
lapte
Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca (prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt. Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava. Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.
In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust. 1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema. La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa. Asamblare: Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca. Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor.
Se unge tava cu margarina sau se pune hartie cerata, se aseaza bucati de nuca (prajita putin in cuptor si taiata apoi cu cutitul) in tava iar peste nuci se pune blatul. In tava punem hartie de copt. Se baga la cuptor. Se verifica si este gata cand se desprinde un picut de tava. Blatul se raceste. Dupa ce s-a racit se unge cu crema finetti. Toate astea se fac pe foc pana se obtine o crema groasa care se pune apoi la racit. Dupa racire se imparte in doua. Jumatate din aceasta crema se lasa galbena,sea adauga esenta de lamaie,se amesteca bine apoi se intinde pe blatul racit peste finetti.
In cealalta jumatate de crema galbena se pune cacao (cat vreti voi) si nuca macinata dupa gust. 1 pachet mare de biscuiti pettit beurre se sfarama in lapte atat cat sa se sa faca o pasta semisconsistenta, care se poate intinde ca o crema. Trebuie sa iasa ca o crema. La sfarsit se acopera cu frisca, cca 2 degete de groasa. Asamblare: Blat + crema finetti(se unge un strat subtire peste blat)+ crema budinca + crema maro cu ccaco si nuci +biscuitii + frisca. Ideal pentru aceasta prajitura ar fi sa se asambleze in ceva cutie...sau vas dreptunghiular cu pereti...e mai usor.