Detalii Quinoa cu Dovlecel si Morcovi
Supa de legume: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai inalta. Se adauga ceapa si se soteaza pana se inmoaie (aproximativ 5 minute). Se pune si usturoiul si se mai lasa pe foc 1 minut. Condimentele uscate boiaua de ardei, sarea, piperul, coriandrul macinat, cuminul turmericul, ghimbirul, ardeii iuti se adauga peste ceapa calita. Se toarna o cana cu apa, apoi se pune pasta de tomate si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga dovleceii si morcovii. Se acopera si se lasa sa fiarba la temperatura mica pana cand legumele se inmoaie (aproximativ 20 de minute). Se asezoneaza cu sare si piper. Quinoa: Se clateste bine quinoa si se scurge. Intr-un vas mai marisor se topeste untul, se adauga ceapa si morcovul. Se acopera vasul si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie putin legumele (cam 10 minute). Se adauga usturoiul, sarea si turmericul si se mai soteaza 1 minut. Se pune quinoa, se amesteca 1 minut. Se adauga 2 cani de apa (cum spuneam, care ca se poate si mai putin). Se aduce la punctul de fierbere si se acopera vasul. Se da focul la mic si se fierbe quinoa pana cand lichidul e absorbit si quinoa e moale. Ansamblare: Supa pregatita anterior se reincalzeste (daca e cazul) si se amesteca cu jumatate din cantitatea de coriandru si jumatate din cantitatea de menta. Eu am citit prost reteta initial si am amestecat verdeata cu quinoa. :) Se pune quinoa intr-o farfurie, facand un lacas in mijloc (nu prea se vede in poza mea ca nu am lumina naturala in bucatarie), dar se poate deduce:). Apoi, se pune niste supa de legume in acel lacas si se presara pe deasupra restul de coriandru si de menta. Se serveste calda.
Supa de legume: Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai inalta. Se adauga ceapa si se soteaza pana se inmoaie (aproximativ 5 minute). Se pune si usturoiul si se mai lasa pe foc 1 minut. Condimentele uscate boiaua de ardei, sarea, piperul, coriandrul macinat, cuminul turmericul, ghimbirul, ardeii iuti se adauga peste ceapa calita. Se toarna o cana cu apa, apoi se pune pasta de tomate si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga dovleceii si morcovii. Se acopera si se lasa sa fiarba la temperatura mica pana cand legumele se inmoaie (aproximativ 20 de minute). Se asezoneaza cu sare si piper. Quinoa: Se clateste bine quinoa si se scurge. Intr-un vas mai marisor se topeste untul, se adauga ceapa si morcovul. Se acopera vasul si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie putin legumele (cam 10 minute). Se adauga usturoiul, sarea si turmericul si se mai soteaza 1 minut. Se pune quinoa, se amesteca 1 minut. Se adauga 2 cani de apa (cum spuneam, care ca se poate si mai putin). Se aduce la punctul de fierbere si se acopera vasul. Se da focul la mic si se fierbe quinoa pana cand lichidul e absorbit si quinoa e moale. Ansamblare: Supa pregatita anterior se reincalzeste (daca e cazul) si se amesteca cu jumatate din cantitatea de coriandru si jumatate din cantitatea de menta. Eu am citit prost reteta initial si am amestecat verdeata cu quinoa. :) Se pune quinoa intr-o farfurie, facand un lacas in mijloc (nu prea se vede in poza mea ca nu am lumina naturala in bucatarie), dar se poate deduce:). Apoi, se pune niste supa de legume in acel lacas si se presara pe deasupra restul de coriandru si de menta. Se serveste calda. E o mancare destul de picante, deci daca nu va place asa, se ajusteaza cantitatea de piper si de ardei iuti.
Etichete:
ceapa,
usturoi,
morcovi,
bulion,
unt,
ardei,
ulei,
dovlecei,
masline,
lamaie,
retete fara gluten,
retete vegetariene,
retete pentru diabetici,
retete pentru hepatita,
retete pentru hipertensivi