M-am tot uitat la prajitura Motanelului si-am zis ca-mi voi face. Cum ieri am avut timp si de treaba ( pentru ca n-am avut net 5 ore :D ), mi-am propus sa fac si prajitura, numai ca n-aveam reteta si nu puteam intra pe site :))) . Asa ca mi-am adus aminte de aluatul de raioasa pe care l-am combinat cu dovleac . Iata ce-a iesitDovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul =)) ) Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde ) pentru a-si lasa dovleacul sirop. Scurgem bine siropul, iar ce ramane vom folosi intre foile de aluat.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Mai intai mixam cu mixerul cat ne permite aluatul, apoi il framantam cu mana, deoarece vom obtine un aluat gros, de consistenta plastelinei cand e modelata.

Impartim aluatul in doua parti egale, pe care le intindem cu facaletul, apoi le mutam cu grija in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intai vom aranja pe fundul tavii o foaie de aluat, apoi turnal compozitia de dovleac cu zahar si scortisoara, peste care aranjam cealalta foaie si dam pentru ccs. 30 minute la cuptor. Vom obtine o prajitura gustoasa, cu aluat fraged, usor sfaramicios, ca de fursecuri. Nu raman portiuni de aluat necopt.

Se taie prajitura cand e mai rece si se pudreaza cu zahar. Eu prefer nepudrata, mai ales ca am dovleci fff dulci.