- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina proaspat cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea. - Se mixeaza intr-un bol piureul de carofi dulci, laptele de cocos, albusurile si esenta de vanilie pana compozitia devine omogena. - Cand compozitia este omogena se adauga treptat amestecul format din ingredientele solide. Se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga nucile pecan maruntite si se mixeaza amestecul cateva secunde la viteza mica. - Se incalzeste foarte bine o tigaie antiaderenta in care s-au adaugat in prealabil 1-2 picaturi cu ulei (eu sterg suprafata tigaii cu un servetel absorbant din hartie pentru ca uleiul sa ajunga pe intreaga suprafata). Se coc clatitele pe ambele parti la foc moderat. - Se incalzeste putin siropul de artar la foc mic. Se adauga bourbonul si se amesteca. - Siropul format se adauga la suprafata clatitelor inainte de servire.- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina proaspat cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea. - Se mixeaza intr-un bol piureul de carofi dulci, laptele de cocos, albusurile si esenta de vanilie pana compozitia devine omogena. - Cand compozitia este omogena se adauga treptat amestecul format din ingredientele solide. Se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen. - Se adauga nucile pecan maruntite si se mixeaza amestecul cateva secunde la viteza mica. - Se incalzeste foarte bine o tigaie antiaderenta in care s-au adaugat in prealabil 1-2 picaturi cu ulei (eu sterg suprafata tigaii cu un servetel absorbant din hartie pentru ca uleiul sa ajunga pe intreaga suprafata). Se coc clatitele pe ambele parti la foc moderat. - Se incalzeste putin siropul de artar la foc mic. Se adauga bourbonul si se amesteca. - Siropul format se adauga la suprafata clatitelor inainte de servire. Cantitatile ingredientelor mentionate sunt necesare pentru 14 bucati.