Detalii Piinea Episcopului in 3 Culori (Chec in 3 Culori)
Separam albusurile de galbenusuri. Preparam compozitia galbena: - In castronul cu galbenusuri adaugam 3 linguri cu zahar si mixam pina cind devine o spuma si se albesc putin la culoare - adaugam 3 linguri cu ulei, coaja rasa de lamiie, 3 linguri cu faina cernuta (eu le-am pus cu virf caci lingurile mele nu-s foarte mari) in care amestecam 1/2 de lingurita de praf de copt si mixam totul pina devine o crema Preparam compozitia alba - in castronul cu albusuri adaugam restul de 3 linguri de zahar si mixam pina optinem o spuma ca o bezea - adaugam uleiul ramas (3 linguri) si amestecam bezeaua cu o lingura de jos in sus ca sa se incorporeze bine - adaugam si faina cernuta (4 linguri) amestecata deja cu praful de copt si amestecam tot vertical Ungem tava cu unt si presaram faina, apoi turnam compozitia galbena peste care presaram prin sita /strecuratoarea de ceai cacao amara intr-un strat gros cam cit lama de cutit si apoi adaugam si compozitia de albus. Batem tava putin de masa (trebuia sa fac asta si imediat dupa ce am pus compozitia de galbenusuri, n-am facut-o si se vede... au iesit gaurele). Daca vreti sa aveti un chec fara gaurele (mai frumos ca al meu), atunci bateti tava si dupa ce puneti prima compozitie. Introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 30 minute la 180 C. Facem proba cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca checul pe un gratar si apoi il pudram cu zahar, taiem si servim.
Separam albusurile de galbenusuri. Preparam compozitia galbena: - In castronul cu galbenusuri adaugam 3 linguri cu zahar si mixam pina cind devine o spuma si se albesc putin la culoare - adaugam 3 linguri cu ulei, coaja rasa de lamiie, 3 linguri cu faina cernuta (eu le-am pus cu virf caci lingurile mele nu-s foarte mari) in care amestecam 1/2 de lingurita de praf de copt si mixam totul pina devine o crema Preparam compozitia alba - in castronul cu albusuri adaugam restul de 3 linguri de zahar si mixam pina optinem o spuma ca o bezea - adaugam uleiul ramas (3 linguri) si amestecam bezeaua cu o lingura de jos in sus ca sa se incorporeze bine - adaugam si faina cernuta (4 linguri) amestecata deja cu praful de copt si amestecam tot vertical Ungem tava cu unt si presaram faina, apoi turnam compozitia galbena peste care presaram prin sita /strecuratoarea de ceai cacao amara intr-un strat gros cam cit lama de cutit si apoi adaugam si compozitia de albus. Batem tava putin de masa (trebuia sa fac asta si imediat dupa ce am pus compozitia de galbenusuri, n-am facut-o si se vede... au iesit gaurele). Daca vreti sa aveti un chec fara gaurele (mai frumos ca al meu), atunci bateti tava si dupa ce puneti prima compozitie. Introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 30 minute la 180 C. Facem proba cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca checul pe un gratar si apoi il pudram cu zahar, taiem si servim. Nota: cred ca merge foarte bine si cu glazura de ciocolata sau cu glazura alba de zahar cu lamiie.