Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat se pregateste sosul. Asadar se curata, se spala si se taie: dovleacul, rozmarinul si ceapa. Apoi, se pune o tigaie la foc cu uleiul de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pune ceapa taiata. Se lasa ceapa o idee la calit, dupa care se pune sunca/pancetta taiata. Se lasa la calit cca. 2 minute, ceapa si sunca/pancetta, dupa care se pune rozmarinul taiat. Apoi, se pun cuburile de dovleac si se adauga si vinul. Se amesteca, iar daca sunca/pancetta nu e sarata, se adauga si sare. Se lasa la foc pana cand scade vinul. Apoi, se pun legumele si sunca/pancetta in bolul de la blender. Peste legume si sunca/pancetta, se pun lingurile de ricotta/branza proaspata de vaci. Se mixeaza bine, pana va rezulta o pasta fina. Pasta rezultata se pune intr-un bol. Pastele fierte, se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus. Se servesc calde... pofta buna!!!Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat se pregateste sosul. Asadar se curata, se spala si se taie: dovleacul, rozmarinul si ceapa. Apoi, se pune o tigaie la foc cu uleiul de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pune ceapa taiata. Se lasa ceapa o idee la calit, dupa care se pune sunca/pancetta taiata. Se lasa la calit cca. 2 minute, ceapa si sunca/pancetta, dupa care se pune rozmarinul taiat. Apoi, se pun cuburile de dovleac si se adauga si vinul. Se amesteca, iar daca sunca/pancetta nu e sarata, se adauga si sare. Se lasa la foc pana cand scade vinul. Apoi, se pun legumele si sunca/pancetta in bolul de la blender. Peste legume si sunca/pancetta, se pun lingurile de ricotta/branza proaspata de vaci. Se mixeaza bine, pana va rezulta o pasta fina. Pasta rezultata se pune intr-un bol. Pastele fierte, se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus. Se servesc calde... pofta buna!!!