Amestecam faina cu oul, sarea si framintam un aluat pe care il rotunjim ca pe o bila si il invelim in folie de plastic. Lasam aluatul sa se odihneasca pe masa din bucatarie sau in dulap cel putin 1 ora. O sa obtineti un aluat elastic si foarte usor de intins. Pregatim umplutura: Taiem dovleacul in cuburi pe care le punem la fiert in apa cu sare sau la aburi (cine vrea le poate coace in cuptor). Cind sunt gata, moi si intra furculita cu usurinta in ele le punem la scurs (daca au fost fierte). Intre timp taiem mortadella (cine vrea poate sa o taie in felii foarte subtiri) si cascavalul in cuburi. Cind aluatul s-a odihnit cele 30 minute minim, il intindem cu sucitorul in foaie cit mai subtire pe care o taiem in patrate sau dreptunghiuri sau chiar si mai neregulat in bucati de dimensiunea (sau chiar putin mai mari) a tavii. Punem pe foc o oala cu apa si alaturi un castron cu apa rece. Cind apa din oala incepe sa clocoteasca, adaugam un praf de sare grunjoasa si punem pe rind cite o foaie de aluat. O lasam cca 20 de secunde (cit numaram pina la 20 adica) si o scoatem cu o paleta gaurita sau cu penseta de bucatarie mai lunga. O punem direct in castronul cu apa rece. De aici o scoatem cu mina caci se raceste instant si daca ati framintat un aluat elastic si ati intins o foaie subtire asa cum trebuie nu se va rupe daca o stoarceti usor in pumn. Apoi o intindeti cu grija pe un servet de bucatarie uscat si curat, de preferat din in sau bumbac si obligatoriu care a fost spalat fara balsam. Cind am terminat de oparit foile incepem sa montam lasagna in tava. Ungem putin ulei pe fundul fiecarei tavi, punem o foaie de lasagna, apoi peste ea cuburi de mortadella, dovleac si brinza, continuam cu alta foaie si tot asa pina la ultima pe care eu am acoperit-o cu dovleac si brinza si am ras deasupra parmezan. Nu am pus sare caci absolut toate ingredientele ori au fost fierte in apa cu sare ori au sare in ele. Fata de lasagna clasica cu sos de beshamel pe care atunci cind o asamblati in tava trebuie sa aveti grija sa lasati cca 1 cm liber pina la marginea superioara a tavii, altfel cind se umfla in timpul coacerii da pe afara din tava. Lasagna fara beshamel nu se umfla. Deci eu am facut straturi pina sus. Am introdus tavile in cuptorul gata incalzit la 180 C si am lasat cca 15-20 maxim sau pina cind se rumeneste la suprafata.

Amestecam faina cu oul, sarea si framintam un aluat pe care il rotunjim ca pe o bila si il invelim in folie de plastic. Lasam aluatul sa se odihneasca pe masa din bucatarie sau in dulap cel putin 1 ora. O sa obtineti un aluat elastic si foarte usor de intins. Pregatim umplutura: Taiem dovleacul in cuburi pe care le punem la fiert in apa cu sare sau la aburi (cine vrea le poate coace in cuptor). Cind sunt gata, moi si intra furculita cu usurinta in ele le punem la scurs (daca au fost fierte). Intre timp taiem mortadella (cine vrea poate sa o taie in felii foarte subtiri) si cascavalul in cuburi. Cind aluatul s-a odihnit cele 30 minute minim, il intindem cu sucitorul in foaie cit mai subtire pe care o taiem in patrate sau dreptunghiuri sau chiar si mai neregulat in bucati de dimensiunea (sau chiar putin mai mari) a tavii. Punem pe foc o oala cu apa si alaturi un castron cu apa rece. Cind apa din oala incepe sa clocoteasca, adaugam un praf de sare grunjoasa si punem pe rind cite o foaie de aluat. O lasam cca 20 de secunde (cit numaram pina la 20 adica) si o scoatem cu o paleta gaurita sau cu penseta de bucatarie mai lunga. O punem direct in castronul cu apa rece. De aici o scoatem cu mina caci se raceste instant si daca ati framintat un aluat elastic si ati intins o foaie subtire asa cum trebuie nu se va rupe daca o stoarceti usor in pumn. Apoi o intindeti cu grija pe un servet de bucatarie uscat si curat, de preferat din in sau bumbac si obligatoriu care a fost spalat fara balsam. Cind am terminat de oparit foile incepem sa montam lasagna in tava. Ungem putin ulei pe fundul fiecarei tavi, punem o foaie de lasagna, apoi peste ea cuburi de mortadella, dovleac si brinza, continuam cu alta foaie si tot asa pina la ultima pe care eu am acoperit-o cu dovleac si brinza si am ras deasupra parmezan. Nu am pus sare caci absolut toate ingredientele ori au fost fierte in apa cu sare ori au sare in ele. Fata de lasagna clasica cu sos de beshamel pe care atunci cind o asamblati in tava trebuie sa aveti grija sa lasati cca 1 cm liber pina la marginea superioara a tavii, altfel cind se umfla in timpul coacerii da pe afara din tava. Lasagna fara beshamel nu se umfla. Deci eu am facut straturi pina sus. Am introdus tavile in cuptorul gata incalzit la 180 C si am lasat cca 15-20 maxim sau pina cind se rumeneste la suprafata. O lasati sa se raceasca 10 minute inainte sa o serviti! acest sfat este valabil pentru toate pastele la cuptor. *mortadella http: //en.wikipedia.

Org/wiki/Mortadella = se poate inlocui daca chiar nu o gasiti cu cremvurst sau cu parizer (dar unul fara usturoi ca sa nu stricati gustul). **cascavalul folosit de mine pentru fetele din Italia se numea formaggio latteria. Seamana (desi cel folosit de mine este mult mai delicat la gust cu emmenthalul sau cu svaiterul elvetian). Sunt toate tipuri de cascaval cu pasta moale care se topesc usor la caldura.