Detalii Prajitura Ruseasca cu Branza de Vaci si Cacao
Aluat Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin. Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase. Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt. Umplutura Spalati stafidele si puneti la scurs. Topiti untul si lasati sa se racoreasca. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte. Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine. Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data. Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de jos in sus, folosind o lingura de lemn. Turnati peste blatul din tava si nivelati. Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari. Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta. Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar. Serviti portionata.
Aluat Topiti untul si lasati sa se racoreasca putin. Adaugati zaharul, esenta de vanilie, amestecati, puneti cacao si omogenizati bine sa nu ramana cocoloase. Inglobati oul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat care nu se lipeste de mana. La nevoie adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Inveliti 1/3 din cantitatea de aluat in folie alimentara si dati la congelator pentru 15- 20 min, iar cantitatea ramasa intindeti-o in foaie, cel mai usor prin presare cu mana, intr-o tava (20 x 20 cm) tapetata cu hartie de copt. Umplutura Spalati stafidele si puneti la scurs. Topiti untul si lasati sa se racoreasca. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile puneti-le la frigider pana vor fi intrebuintate, iar galbenusurile frecati-le putin cu o lingura de lemn. Dati deoparte. Pasati branza de vaci, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine. Puneti peste compozitia cu branza, intai galbenusurile, urmate de untul topit si racorit, stafidele scurse, amidonul, amestecand bine de fiecare data. Inglobati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor, prin rasturnare, de jos in sus, folosind o lingura de lemn. Turnati peste blatul din tava si nivelati. Radeti deasupra aluatul pus la congelator, pe razatoarea cu ochiuri mari. Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta. Scoateti din tava si lasati sa se racoreasca pe un gratar. Serviti portionata. Este o prajitura aspectuoasa, savuroasa si fina.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
branza,
zahar,
lamaie,
cacao,
nuca,
retete de craciun si revelion,
prajituri,
retete vegetariene,
retete pentru copii