-calim cepa in putin ulei -adaugam cei 2 ardei taiati -radem morcovii si lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeii, cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa. -cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa -adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa. -orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert, lasam sub capac totul si el se umfla frumos. Cum procedam: -punem ceapa la calit, apoi punem cele 2 lingurite de boia,amestecam si stingem repede cu apa. - ficatul l-am taiat bcutai,le-am frecat cu sare inainte -adaugam ficat bucati si punem putina apa, acoperim cu capac -lasam sub capat vreo 30 minute, pana se patrunde ficatul. Daca mai trebuie mai completam cu apa -la sfarsit adauga smantana si patrunjelul tocat si amestecam -se serveste langa orez.-calim cepa in putin ulei -adaugam cei 2 ardei taiati -radem morcovii si lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeii, cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa. -cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa -adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa. -orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert, lasam sub capac totul si el se umfla frumos. Cum procedam: -punem ceapa la calit, apoi punem cele 2 lingurite de boia,amestecam si stingem repede cu apa. - ficatul l-am taiat bcutai,le-am frecat cu sare inainte -adaugam ficat bucati si punem putina apa, acoperim cu capac -lasam sub capat vreo 30 minute, pana se patrunde ficatul. Daca mai trebuie mai completam cu apa -la sfarsit adauga smantana si patrunjelul tocat si amestecam -se serveste langa orez.