Intai de toate am preparat aluatul. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas am pus faina si i-am facut o adancitura in mijloc in care am pus ouale, drojdia (topita in lapte caldut) si sarea. Am amestecat bine, dupa care am luat la framantat (recunosc ca desi am aparat de framantat de vreo 5 ani, nu l-am folosit niciodata. Mereu aleg metoda clasica), adaugand din cand in cand ulei, pana am obtinut un aluat nelipicios. l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit (la crescut). Intre timp, am pregatit dovleacul. l-am dat prin razatoare si l-am calit in unt cam 10 minute. Am adaugat mirodeniile si zaharul. Am amestecat bine si l-am lasat sa se raceasca. PS. Eu am adaugat si cateva picaturi de esenta de menta si a avut un gust .... wow ... Din aluat, am format 2 bile pe care apoi le-am intins (pe masa de bucatarie, tapetata cu faina, cu succitorul) si am obtinut doua foi subtiri. Pe fiecare foaie am pus un strat generos de dovleac si le-am rulat. Le-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu foina dupa care le-am uns cu oul batut. Am dat la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Am pudrat cu zahar vanilat si am devorat cu pofta.

Intai de toate am preparat aluatul. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas am pus faina si i-am facut o adancitura in mijloc in care am pus ouale, drojdia (topita in lapte caldut) si sarea. Am amestecat bine, dupa care am luat la framantat (recunosc ca desi am aparat de framantat de vreo 5 ani, nu l-am folosit niciodata. Mereu aleg metoda clasica), adaugand din cand in cand ulei, pana am obtinut un aluat nelipicios. l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit (la crescut). Intre timp, am pregatit dovleacul. l-am dat prin razatoare si l-am calit in unt cam 10 minute. Am adaugat mirodeniile si zaharul. Am amestecat bine si l-am lasat sa se raceasca. PS. Eu am adaugat si cateva picaturi de esenta de menta si a avut un gust .... wow ... Din aluat, am format 2 bile pe care apoi le-am intins (pe masa de bucatarie, tapetata cu faina, cu succitorul) si am obtinut doua foi subtiri. Pe fiecare foaie am pus un strat generos de dovleac si le-am rulat. Le-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu foina dupa care le-am uns cu oul batut. Am dat la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Am pudrat cu zahar vanilat si am devorat cu pofta.