Detalii Estonian Kringel
Incalzim laptele (trebuie sa fie cald nu fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei, galbenusul de ou, faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare. Lasam la dospit in jur de 2 ore (pana ce isi va dubla volumul) . Separat, preparam amestecul pentru uns: amestecam untul, zaharul si scortisoara. Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns (punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung, lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat, cu partea taiata spre exterior. Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.
Incalzim laptele (trebuie sa fie cald nu fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei, galbenusul de ou, faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare. Lasam la dospit in jur de 2 ore (pana ce isi va dubla volumul) . Separat, preparam amestecul pentru uns: amestecam untul, zaharul si scortisoara. Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns (punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung, lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat, cu partea taiata spre exterior. Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.