Detalii Cotlete Umplute cu Ciuperci
Ingrediente:
Ptr 4 portii,
4 cotlete mai groase,
cu os,
300 g ciuperci Champignion,
un ardei rosu,
o ceapa rosie,
100 ml ulei de masline,
sare,
o legatura de marar verde,
un ou,
piper,
o lingura amestec de legume deshidratate fara sare,
ierburi aromate de Provence,
100 ml vin de butuc,
10 boabe negre de piper,
3-4 foi de dafin
1. Se spala si se sterg cotletele apoi se cresteaza cu un cutit ascutit, pe cantul carnos, astfel incat sa facem un portofel fara a intepa carnea. Se cresteaza pana la os, dar fara a taia marginea cotletului. Se sareaza si in afara si in interior, se condimenteaza. 2. Se spala si se curata zarzavatul apoi incingem o picatura de ulei si calim la foc iute, ceapa rosie taiata juliei, si ardeiul feliat subtire. Dupa cateva secunde adaugam si ciupercile feliate subtire, dam cu sare si piper, condimentam cu ierburi aromate si presaram si un pic de legume deshidratate. Mai lasam un pic pe foc apoi tragem tigaia si presaram marar verde tocat marunt. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam si oul batut. Cu aceasta umplutura se umple fiecare buzunar al cotletelor apoi partea taiata se prinde cu cate 2 scobitori de bambus. 3. Se aseza in tavita, cu oasele in jos si gura prinsa cu scobitori, in sus, se ung cu ulei si se presara deaspra legume deshidratate fara sare. Se toarna vinul cu 2 pahare de apa rece, un praf de sare, boabele de piper, foile de dafin. Se acopera tavita cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se descopera de folie si se mai lasa inca 40-50 minute, la foc potrivit, udandu-se cotletele din cand in cand cu zeama din tava. Se lasa pana se rumenesc frumos. Se servesc fierbinti cu o garnitura de cartofi sau ciuperci si morcovi sotati. Pofta buna!1. Se spala si se sterg cotletele apoi se cresteaza cu un cutit ascutit, pe cantul carnos, astfel incat sa facem un portofel fara a intepa carnea. Se cresteaza pana la os, dar fara a taia marginea cotletului. Se sareaza si in afara si in interior, se condimenteaza. 2. Se spala si se curata zarzavatul apoi incingem o picatura de ulei si calim la foc iute, ceapa rosie taiata juliei, si ardeiul feliat subtire. Dupa cateva secunde adaugam si ciupercile feliate subtire, dam cu sare si piper, condimentam cu ierburi aromate si presaram si un pic de legume deshidratate. Mai lasam un pic pe foc apoi tragem tigaia si presaram marar verde tocat marunt. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam si oul batut. Cu aceasta umplutura se umple fiecare buzunar al cotletelor apoi partea taiata se prinde cu cate 2 scobitori de bambus. 3. Se aseza in tavita, cu oasele in jos si gura prinsa cu scobitori, in sus, se ung cu ulei si se presara deaspra legume deshidratate fara sare. Se toarna vinul cu 2 pahare de apa rece, un praf de sare, boabele de piper, foile de dafin. Se acopera tavita cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se descopera de folie si se mai lasa inca 40-50 minute, la foc potrivit, udandu-se cotletele din cand in cand cu zeama din tava. Se lasa pana se rumenesc frumos. Se servesc fierbinti cu o garnitura de cartofi sau ciuperci si morcovi sotati. Pofta buna!
Etichete:
oua,
ceapa,
rosii,
ardei,
ulei,
ciuperci,
vin,
masline,
retete de craciun si revelion,
retete fara gluten,
retete fara lactoza