E 9 martie, ziua celor 40 de mucenici din Sevastia cand toata bucatarasa ortodocsa pregateste MUCENICI, deci ... si euAm programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide, respectiv uleiul, apa, esentele, dupa care se adauga faina, zaharul, sarea, coaja de citrice si in mijloc, drojdia .

Dupa timpul de framantare si dospire, se scoate aluatul din cuva masinii si se trece la modelarea mucenicilor (respectiv la producerea de opturi ... am si rosit ), care se vor aseza in tava si apoi la cuptorul preincalzit, pana se coc si se rumenesc frumos .

In timpul cat ei se coc, se va face un sirop din apa, zahar si ceva arome, si se pregateste si nuca si se macina . Cand mucenicii s-au copt se insiropeaza si se presara cu nuca .

Daca nu agreati nuca, puteti folosi miere de albine .

POFTA BUNA !