Detalii Salata Boeuf
Pentru amestecul de legume: Se alege un vas mare pentru a realiza amestecul intredientelor (un bol mare / o oala de 10 litri, etc). Carnea de pui (pieptul de pui dezosat) se spala, se taie bucati mari si se pune la fiert in doi litru de apa rece cu putina sare. Se lasa carnea la fiert in oala semi-acoperita, incercand periodic cu furculita consistenta acesteia. Se indeparteaza din cand in cand spuma formata la suprafata cu o spumiera. Cand carnea este fiarta se strecoara cu ajutorul unei site. Se lasa carnea sa se raceasca apoi se taie marunt si se aseaza intr-un bol mare (in care urmeaza sa fie preparat amestecul). Morcovii, radacinile de patrunjel, telina, cartofii se curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare (este putin mai laborios insa in acest mod fiecare leguma isi pastreaza aroma si gustul). Cartofii se fierb ultimii (dupa ce restul legumelor au fost fierte). Legumele nu se fierb foarte mult pentru a se putea taia cu usurinta. Legumele fierte se strecoara, se taie fiecare la randul sau cubulete si se pun in bol alaturi de carnea de pui. Se pot pastra optional cateva feliute de morcov pentru ornat. Ceapa se curata se spala, se taie cubulete si se adauga amestecului de legume. Castraveciorii de scurg intr-o sita. Se indeparteaza capetele acestora, se taie cubulete si se adauga amestecului pregatit anterior. Mazarea si porumbul se scurg intr-o sita si se adauga amestecului de legume. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Se pot pastra optional cateva frunzulite de patrunjel pentru ornat. Se amesteca usor, cu o lingura din lemn amestecul de carene si legume (fara insa a zdrobi ingredientele). Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru (dupa gust). Optional se poate adauga zeama de lamaie Pentru maioneza: Se pune la fiert un ou in apa cu sare. Se fierbe oul timp de 10 minute. Oul fiert si racit se decojeste si se separa cu grija albulul de galbenus. Albusul fiert se taie cubulete si se poate integra in amestecul de carne si legume pregatit anterior sau se pastreaza pentru decorare. Galbenusul fiert se trece printr-o sita si se pune intr-un bol separat (in care urmeaza sa fie preparata maioneza). Se separa albusul de galbenusul oului crud. Galbenusul se pune in bol (alaturi de cel fiert). Se adauga mustarul sau 1/2 lingurita cu zeama de lamaie si se amesteca cu o lingura din lemn omogenizand compozitia. Se adauga ulei de floarea soarelui in fir subtire amestecand continuu cu o lingura din lemn, intr-un singur sens (in sensul acelor de ceasornic). Se adauga ulei numai dupa ce uleiul adaugat anterior a fost complet incorporat in compozitie iar aceasta din urma este omogena. Se proccedeaza in mod similar pana cantitatea de maioneza sporeste (ideal este ca sticla de ulei sa fie prevazuta cu un dop special cu tub subtire, cu ajutorul caruia sa adaugati cantitatea dorita de ulei in compozitie). Daca maioneza devine prea consistenta o puteti stropi cu putina apa rece (astfel consistenta ei scade si uleiul se va putea incorpora mai usor). La final se adauga iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Cand incepeti sa preparati maioneza este bine sa aveti la indemana putina zeama de lamaie sau mustar (mustarul / zeama de lamaie sunt cele mai simple ingrediente ce pot fi adaugate pentru a drege maioneza taiata ). Cel mai adesea maioneza se taie datorita faptului ca uleiul folosit a fost prea rece sau datorita adaugarii unei cantitati prea mari de ulei la inceputul prepararii. Se imparte maioneza in doua parti (3/4 din cantitate se adauga amestecului pregatit anterior, amestecand usor iar 1/4 din cantitate se pastreaza pentru ornat). Se pune amestecul pregatit in vase si se niveleaza compozitia cu o spatula. Se adauga la suprafata maioneza pastrata pentru decor si se niveleaza cu o spatula. Se decoreaza (optional) dupa preferinta cu bucatele de legume.
Pentru amestecul de legume: Se alege un vas mare pentru a realiza amestecul intredientelor (un bol mare / o oala de 10 litri, etc). Carnea de pui (pieptul de pui dezosat) se spala, se taie bucati mari si se pune la fiert in doi litru de apa rece cu putina sare. Se lasa carnea la fiert in oala semi-acoperita, incercand periodic cu furculita consistenta acesteia. Se indeparteaza din cand in cand spuma formata la suprafata cu o spumiera. Cand carnea este fiarta se strecoara cu ajutorul unei site. Se lasa carnea sa se raceasca apoi se taie marunt si se aseaza intr-un bol mare (in care urmeaza sa fie preparat amestecul). Morcovii, radacinile de patrunjel, telina, cartofii se curata, se spala si se fierb separat in apa cu sare (este putin mai laborios insa in acest mod fiecare leguma isi pastreaza aroma si gustul). Cartofii se fierb ultimii (dupa ce restul legumelor au fost fierte). Legumele nu se fierb foarte mult pentru a se putea taia cu usurinta. Legumele fierte se strecoara, se taie fiecare la randul sau cubulete si se pun in bol alaturi de carnea de pui. Se pot pastra optional cateva feliute de morcov pentru ornat. Ceapa se curata se spala, se taie cubulete si se adauga amestecului de legume. Castraveciorii de scurg intr-o sita. Se indeparteaza capetele acestora, se taie cubulete si se adauga amestecului pregatit anterior. Mazarea si porumbul se scurg intr-o sita si se adauga amestecului de legume. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Se pot pastra optional cateva frunzulite de patrunjel pentru ornat. Se amesteca usor, cu o lingura din lemn amestecul de carene si legume (fara insa a zdrobi ingredientele). Se condimenteaza amestecul cu sare si piper negru (dupa gust). Optional se poate adauga zeama de lamaie Pentru maioneza: Se pune la fiert un ou in apa cu sare. Se fierbe oul timp de 10 minute. Oul fiert si racit se decojeste si se separa cu grija albulul de galbenus. Albusul fiert se taie cubulete si se poate integra in amestecul de carne si legume pregatit anterior sau se pastreaza pentru decorare. Galbenusul fiert se trece printr-o sita si se pune intr-un bol separat (in care urmeaza sa fie preparata maioneza). Se separa albusul de galbenusul oului crud. Galbenusul se pune in bol (alaturi de cel fiert). Se adauga mustarul sau 1/2 lingurita cu zeama de lamaie si se amesteca cu o lingura din lemn omogenizand compozitia. Se adauga ulei de floarea soarelui in fir subtire amestecand continuu cu o lingura din lemn, intr-un singur sens (in sensul acelor de ceasornic). Se adauga ulei numai dupa ce uleiul adaugat anterior a fost complet incorporat in compozitie iar aceasta din urma este omogena. Se proccedeaza in mod similar pana cantitatea de maioneza sporeste (ideal este ca sticla de ulei sa fie prevazuta cu un dop special cu tub subtire, cu ajutorul caruia sa adaugati cantitatea dorita de ulei in compozitie). Daca maioneza devine prea consistenta o puteti stropi cu putina apa rece (astfel consistenta ei scade si uleiul se va putea incorpora mai usor). La final se adauga iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Cand incepeti sa preparati maioneza este bine sa aveti la indemana putina zeama de lamaie sau mustar (mustarul / zeama de lamaie sunt cele mai simple ingrediente ce pot fi adaugate pentru a drege maioneza taiata ). Cel mai adesea maioneza se taie datorita faptului ca uleiul folosit a fost prea rece sau datorita adaugarii unei cantitati prea mari de ulei la inceputul prepararii. Se imparte maioneza in doua parti (3/4 din cantitate se adauga amestecului pregatit anterior, amestecand usor iar 1/4 din cantitate se pastreaza pentru ornat). Se pune amestecul pregatit in vase si se niveleaza compozitia cu o spatula. Se adauga la suprafata maioneza pastrata pentru decor si se niveleaza cu o spatula. Se decoreaza (optional) dupa preferinta cu bucatele de legume. Se pastreaza la frigider pana inainte de servire.
Etichete:
oua,
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
morcovi,
cartofi,
ulei,
mazare,
salate,
lamaie,
retete de craciun si revelion,
retete fara gluten,
retete de paste