- Coaja portocalei se spala si se sterge cu un servetel absorbant. - Se taie coaja felii (fara a taia miezul fructului). - Se indeparteaza coajasi se taie partea alba aflata in interiorul ei. - Se taie coajade portocala feliute subtiri (si optional se poate taia apoi cubulete). - Se pune coaja de portocala intr-o tigaie si se acopera cu apa rece. - Se pune tigaia la foc mediu - mare pana apa atinge temperatura de fierbere. Se lasa compozitia sa fiarba putin. - Se strecoara amestecul si se reia acelasi procedeu de trei ori. - Se pun intr-o tigaie 100 ml apa si 85 g zahar amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se topeste si amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Se lasa amestecul sa fiarba 6-7 minute. - Se adauga cojile de portocale pregatite anterior, amestecand cu o lingura din lemn pana acestea devin translucide. - Se strecoara amestecul pentru indepartarea excesului de sirop si se lasa cojile de portocala timp de 4 ore la temperatura camerei.- Coaja portocalei se spala si se sterge cu un servetel absorbant. - Se taie coaja felii (fara a taia miezul fructului). - Se indeparteaza coajasi se taie partea alba aflata in interiorul ei. - Se taie coajade portocala feliute subtiri (si optional se poate taia apoi cubulete). - Se pune coaja de portocala intr-o tigaie si se acopera cu apa rece. - Se pune tigaia la foc mediu - mare pana apa atinge temperatura de fierbere. Se lasa compozitia sa fiarba putin. - Se strecoara amestecul si se reia acelasi procedeu de trei ori. - Se pun intr-o tigaie 100 ml apa si 85 g zahar amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se topeste si amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Se lasa amestecul sa fiarba 6-7 minute. - Se adauga cojile de portocale pregatite anterior, amestecand cu o lingura din lemn pana acestea devin translucide. - Se strecoara amestecul pentru indepartarea excesului de sirop si se lasa cojile de portocala timp de 4 ore la temperatura camerei.

Daca nu doriti sa folositi pentru cozonac produsele din comert, sugetia aceasta poate fi utila. Eu am avut nevoie de o cantitate mica de coaja de portocala confiata insa cantitatile ingredientelor se pot multiplica dupa necesitate.