Detalii Tarta Elvetiana cu Mere
Aluat fraged Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati putin, doar pana se aduna aluatul. Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si lasati la rece, in frigider, minim 30 min. Intindeti intr-o foaie rotunda ( diamentrul 22 cm), direct pe hartia de copt, cu mana sau cu sucitorul. Transferati intr-o tava si dati pentru 15 min, la cuptorul preancalzit, la 180 grade. Umplutura Curatati merele de coaja si casuta samburilor. Dati 250 g mere pe razatoarea mare si stropiti imediat cu suc de lamaie. Puneti deoparte. Restul merelor taiati-le in sferturi si stropiti-le si pe ele cu suc de lamaie. Intr-un bol, mixati ouale cu mierea, zaharul si scortisoara pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. Inglobati merele rase impreuna cu alunele / nucile / migdalele, macinate si turnati in strat peste aluatul fraget, precopt. Aranjati uniform sferturile de mere, cu curbura in sus. Liezon Separat, bateti galbenusurile cu smantana pentru frisca si ungeti deasupra tarta, cu liezonul obtinut. Dati din nou la cuptorul incins, pentru inca 40 min, la 190 grade. Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar. Serviti feliat.
Aluat fraged Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati putin, doar pana se aduna aluatul. Dati forma de bila, inveliti in folie alimentara si lasati la rece, in frigider, minim 30 min. Intindeti intr-o foaie rotunda ( diamentrul 22 cm), direct pe hartia de copt, cu mana sau cu sucitorul. Transferati intr-o tava si dati pentru 15 min, la cuptorul preancalzit, la 180 grade. Umplutura Curatati merele de coaja si casuta samburilor. Dati 250 g mere pe razatoarea mare si stropiti imediat cu suc de lamaie. Puneti deoparte. Restul merelor taiati-le in sferturi si stropiti-le si pe ele cu suc de lamaie. Intr-un bol, mixati ouale cu mierea, zaharul si scortisoara pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. Inglobati merele rase impreuna cu alunele / nucile / migdalele, macinate si turnati in strat peste aluatul fraget, precopt. Aranjati uniform sferturile de mere, cu curbura in sus. Liezon Separat, bateti galbenusurile cu smantana pentru frisca si ungeti deasupra tarta, cu liezonul obtinut. Dati din nou la cuptorul incins, pentru inca 40 min, la 190 grade. Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar. Serviti feliat.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
smantana,
zahar,
fructe,
mere,
lamaie,
miere,
nuca,
retete de craciun si revelion,
retete vegetariene,
tarta,
retete pentru copii