Umplutura Mixati bine zaharul impreuna cu mascarpone, laptele si esenta de migdale pana obtineti o crema fina, spumoasa. Dati la rece pentru cel putin 2 ore. Blat Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti in continuare pana ce spuma devine densa, tare si zaharul dizolvat. Separat, combinati galbenusurile cu faina cernuta si esenta de vanilie. Inglobati cu grija, albusurile batute, cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul intr-o tava clasica de aragaz, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Nivelati si dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si doar usor aurit. Rasturnati blatul pe un servet de bucatarie umed si scoateti repede hartia de copt. Rulati blatul ajutandu-va de prosop si lasati la racit, invelit in servet. Desfaceti cu grija blatul, intindeti uniform crema din care opriti cateva linguri pentru finisat si presarati cu fulgi de migdale. Rulati la loc si imbracati rulada cu crema oprita. Presarati cu fulgi de migdale si dati la rece pana la servire (daca nu faceti caramelul). Caramel Topiti zaharul intr-o craticioara pana capata culoarea coniacului. Adaugati apa si lasati pe foc mic pana se ingroasa putin si se topeste zaharul, amestecand. Dati deoparte sa se racoreasca putin. Turnati pe o hartie pergament, presarati deasupra fulgi de migdale si lasati la racit. Rupeti sau sfaramati grosier caramelul si decorati rulada. Dati la rece, pentru cel mult 24 ore. Serviti feliata.

Umplutura Mixati bine zaharul impreuna cu mascarpone, laptele si esenta de migdale pana obtineti o crema fina, spumoasa. Dati la rece pentru cel putin 2 ore. Blat Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si bateti in continuare pana ce spuma devine densa, tare si zaharul dizolvat. Separat, combinati galbenusurile cu faina cernuta si esenta de vanilie. Inglobati cu grija, albusurile batute, cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul intr-o tava clasica de aragaz, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Nivelati si dati la cuptorul incins, pentru cca 10 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si doar usor aurit. Rasturnati blatul pe un servet de bucatarie umed si scoateti repede hartia de copt. Rulati blatul ajutandu-va de prosop si lasati la racit, invelit in servet. Desfaceti cu grija blatul, intindeti uniform crema din care opriti cateva linguri pentru finisat si presarati cu fulgi de migdale. Rulati la loc si imbracati rulada cu crema oprita. Presarati cu fulgi de migdale si dati la rece pana la servire (daca nu faceti caramelul). Caramel Topiti zaharul intr-o craticioara pana capata culoarea coniacului. Adaugati apa si lasati pe foc mic pana se ingroasa putin si se topeste zaharul, amestecand. Dati deoparte sa se racoreasca putin. Turnati pe o hartie pergament, presarati deasupra fulgi de migdale si lasati la racit. Rupeti sau sfaramati grosier caramelul si decorati rulada. Dati la rece, pentru cel mult 24 ore. Serviti feliata. O rulada usoara, finaun desert perfect ! Din pacate, de data acesta, nu am pregatit si caramelul, dar voi nu renuntati la el.