In oala cu presiune asezam ciolanul curatat si spalat si adaugam 1 lingura sare, piper boabe, 2 foi dafin si 5 catei usturoi. Acoperim si lasam sa fiarba pana se desprinde de os (cca 50 minute). Intre timp curatam ceapa si o taiem felii subtiri . Ardeiul il curatam si il taiem si pe acesta felii subtiri . Rosiile le oparim si le curatam de pielita si apoi le taiem felii. Radacina de telina se da pe razatoarea fina si restul de usturoi,adica 3 catei se piseaza. Ciolanul fiert se dezoseaza si se taie bucati potrivite. Din zeama in care a fiert pastram cca 300 ml . Punem cele 3 linguri de ulei la incins si calim ceapa feliata, apoi adaugam bucatile de ciolan si le prajim un pic impreuna la foc mare. Punem peste 1 lingura boia si stingem totul cu 250 ml zeama in care a fiert ciolanul. Se adauga ardeii, rosiile feliate si telina rasa lasam sa dea cateva clocote si apoi codimentam cu sare daca mai e nevoie, piper macinat, 1/2 lingurita chimen macinat si usturoiul pisat . Lasam pe foc mic sa fiarba pana scade zeama mai mult de jumate . Se serveste cu cartofi natur .

In oala cu presiune asezam ciolanul curatat si spalat si adaugam 1 lingura sare, piper boabe, 2 foi dafin si 5 catei usturoi. Acoperim si lasam sa fiarba pana se desprinde de os (cca 50 minute). Intre timp curatam ceapa si o taiem felii subtiri . Ardeiul il curatam si il taiem si pe acesta felii subtiri . Rosiile le oparim si le curatam de pielita si apoi le taiem felii. Radacina de telina se da pe razatoarea fina si restul de usturoi,adica 3 catei se piseaza. Ciolanul fiert se dezoseaza si se taie bucati potrivite. Din zeama in care a fiert pastram cca 300 ml . Punem cele 3 linguri de ulei la incins si calim ceapa feliata, apoi adaugam bucatile de ciolan si le prajim un pic impreuna la foc mare. Punem peste 1 lingura boia si stingem totul cu 250 ml zeama in care a fiert ciolanul. Se adauga ardeii, rosiile feliate si telina rasa lasam sa dea cateva clocote si apoi codimentam cu sare daca mai e nevoie, piper macinat, 1/2 lingurita chimen macinat si usturoiul pisat . Lasam pe foc mic sa fiarba pana scade zeama mai mult de jumate . Se serveste cu cartofi natur .