O ciorba care imi place foarte mult!Prepararea ciorbei:Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de fierbere mai mare)Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a fiert suficient de bine.

Cand legumele au fiert adaugam cartofii taiati cubulete si lasam pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borsul si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara leusteanul si patrunjelul tocate marunt.

Pofta buna!pentru o aroma deosebita se adauga cateva fire de tarhon proaspat nu este necesar sa adaugam ulei, carnea de rata va lasa foarte mult datorita faptului ca rata fierbe foarte greu (asta daca e de tara/curte) putem folosi oala sub presiune (daca ne grabim!)