Nu stiu cum sa va spun ca este aceasta mancare. Un fel de ciorba de perisoare dar cu lamaie? Nu conteaza... eu am sa va scriu aceasta reteta care mie imi place cel mai mult din mancarurile gatite ale greciilor. Desi la inceput mi se parea acrisoara, dar asta este farmecul ei :) Pofta mareSe pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca.

Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun perisoarele in apa deja incalzita ptr 40 min.

Cand da sa fie gata, luam 2oua si separam albusul de galbenus, batem albusele foarte bine(4min), pana se faca o spuma,apoi adaugam si galbenusele si le batem .

Adaugam si cate putina lamaie din pahar si amestecam constant. pe urma se ia cu 2-3 polonice cu zeama de la perisoare si se toarna incet-incet ..amestecand bine(este necesar sa facem asta).pe urma se toarna compozitia peste perisoare..dand cu o lingura prin ele,altfel incat sa se duca peste tot si mai lasam 5min sa fiarba. Inchidem focul si este gata de mancat.

Morcovul se taie feliute printre perisoare de la inceput. eu nu am avut si un cartof ar fi mers de minune.

Se pune si un cartof taiat in 4 sa fiarba cu perisoarele.

Se poate pune si un varf de bulion .