azi pentru prima oara am facut si eu painica, intodeauna mi-a fost frica sa fac paine si cozonac, insa de-acum frica mea s-a dus fiindca am ajutor de nadejde, painea am facut-o mai ramane cozonacul si o sa fiu tare mandra de mine, cu toate ca toata munca o face mixerul pe care il iubest tot mai mult :Dsi bineinteles ca prima mea painica nu putea fi decat in forma de inimioara :Dsursa http://retetelemamei.wordpress.com/2009/08/17/paine-de-casa/Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios.

Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la ragaz ), acoperim vasul cu un propop.

Dupa ce a crescut, ii dam forma dorita, punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si mai lasam sa creasca in tava 20-30 min.

Dupa ce au trecut si cele 20 - 30 de minute umezim aluatul cu putina apa ( doar cat sa luceasca), punem faina din abundenta si bagam la cuptorul preincalzit o ora.

Dupa ce s-a rumenit o scoatem si o invelim cu un prosop, daca vrem coaja mai moale.