Galbenusurile se freca cu 12 linguri de zahar si adaugam pe rind 4 linguri de apa Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile incet, sa nu se sparga albusurile. Adaugam 12 linguri de faina si punem compozitia intr-o tava cu hirtie pergament si dam la cuptor aprox 25 min. Incercam blatul cu o scobitoare, cind scobitoarea iese curata gata si blatul. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in jumatate aprox, se poate lasa partea de jos putin mai groasa de fapt. Jumatatea de deasupra se rupe bucatele se isiropeaza cu un sirop pe care il facem din 250 apa citeva linguri de zahar, iar la sfirsit punem o esenta de rom sau chiar rom daca praji e consumata doar de adulti. Se lasa putin siropul la racit si se pune peste blatul farimitat cam jumatate din sirop, cu cealalta jumatate de sirop insiropam blatul ramas intreg. Crema 200 g unt se freaca cu 150 zahar praf, cind untul este spumat se adauga 200 g nuca macinata. Untul cu nuca se amesteca cu blatul rupt bucatele si isiropat (eu am mai adaugat in crema putin liquor de cafea. Crema o punem peste blatul ramas intreg si insiropat, peste care punem gem dupa preferinte. Eu pe jumatate de blat am uns gem de caise pe cealalta jumatate de visine.

Galbenusurile se freca cu 12 linguri de zahar si adaugam pe rind 4 linguri de apa Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile incet, sa nu se sparga albusurile. Adaugam 12 linguri de faina si punem compozitia intr-o tava cu hirtie pergament si dam la cuptor aprox 25 min. Incercam blatul cu o scobitoare, cind scobitoarea iese curata gata si blatul. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in jumatate aprox, se poate lasa partea de jos putin mai groasa de fapt. Jumatatea de deasupra se rupe bucatele se isiropeaza cu un sirop pe care il facem din 250 apa citeva linguri de zahar, iar la sfirsit punem o esenta de rom sau chiar rom daca praji e consumata doar de adulti. Se lasa putin siropul la racit si se pune peste blatul farimitat cam jumatate din sirop, cu cealalta jumatate de sirop insiropam blatul ramas intreg. Crema 200 g unt se freaca cu 150 zahar praf, cind untul este spumat se adauga 200 g nuca macinata. Untul cu nuca se amesteca cu blatul rupt bucatele si isiropat (eu am mai adaugat in crema putin liquor de cafea. Crema o punem peste blatul ramas intreg si insiropat, peste care punem gem dupa preferinte. Eu pe jumatate de blat am uns gem de caise pe cealalta jumatate de visine.