Detalii Beef Bourgugnion
Am incercat aceasta reteta dupa ce am vazut filmul Julie and Julia. Si in ciuda faptului ca in Paris am vazut aceasta reteta pe toate meniurile de la restaurante si nu am incercat-o. Asa ca am hotarit sa incerc sa o fac si cu proxima ocazie sa o comand si la un restaurant sa fac o comparatie. Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei, cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa sotam ceapa si morcovul putin, cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita pe care in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop. Daca carnea nu e zvintata bine nu se va rumeni frumos. Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor (eu am folosit o cratita de tuci din Ro) si punem cele 2 linguri de faina, invirtim sa se acopere carnea cu faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Punem la cuptor cratita neacoperita la 230 grade c. cam 4 min, scoatem cratita invirtim din nou si o mai dam 4 min la cuptor. Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele: Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot 2-3 linguri pasta de rosii 2-3 foi dafin Cimbru 600 ml supa de vita 1-2 catei de usturoi zdrobit fin Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele, cuptorul il punem cam la 160 grade C, acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore. Intre timp pregatim: 250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa si vreo 15 -20 cepe mici (pearl onions) pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt. Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate) se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul. Se serveste cu ce garnitura doriti eu am servit cu cartofi natur. Pofta buna.
Am incercat aceasta reteta dupa ce am vazut filmul Julie and Julia. Si in ciuda faptului ca in Paris am vazut aceasta reteta pe toate meniurile de la restaurante si nu am incercat-o. Asa ca am hotarit sa incerc sa o fac si cu proxima ocazie sa o comand si la un restaurant sa fac o comparatie. Intr-o tigaie punem baconul la prajit cu 2 linguri de ulei, cind e rumenit il scoatem si in grasimea ramasa sotam ceapa si morcovul putin, cind sint gata le scoatem afara linga bacon si sotam bucatile de vita pe care in prealabil le-am uscat bine in hirtie de bucatarie sau intr-un prosop. Daca carnea nu e zvintata bine nu se va rumeni frumos. Punem toate de mai sus intr-o cratita pe care o putem pune in cuptor (eu am folosit o cratita de tuci din Ro) si punem cele 2 linguri de faina, invirtim sa se acopere carnea cu faina. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Punem la cuptor cratita neacoperita la 230 grade c. cam 4 min, scoatem cratita invirtim din nou si o mai dam 4 min la cuptor. Scoatem cratita afara si adaugam urmatoarele: Cam 600 ml vin rosu Cabernet sau Merlot 2-3 linguri pasta de rosii 2-3 foi dafin Cimbru 600 ml supa de vita 1-2 catei de usturoi zdrobit fin Le punem toate peste carne amestecam sa se incorporeze toate ingredientele, cuptorul il punem cam la 160 grade C, acoperim cratita bine cu un capac si o dam la cuptor aprox 3 ore jumatate 4 ore. Intre timp pregatim: 250 g ciuperci pe care le taiem in doua daca sint mai mari daca sint mici le lasam asa si vreo 15 -20 cepe mici (pearl onions) pe care le sotam in 2 linguri de ulei si 3 de unt. Cind carnea este moale (dupa cum am spus mai sus verificam dupa 3 ore jumatate) se scoate carnea intr-o sita deasupra altei cratite in care ramine sosul. Se serveste cu ce garnitura doriti eu am servit cu cartofi natur. Pofta buna.
Etichete:
ceapa,
carne,
usturoi,
morcovi,
rosii,
faina,
ulei,
vita,
ciuperci,
vin,
masline