Detalii Mic Dejun- Sparanghel si Ou Moale
Poate nu ar fi trebut sa postez reteta pentru ca este ceva foarte usor de facut, banal chiar, dar tinand cont ca este un dejun rapid, usor de preparat, un dejun sanatos, un mic dejun pe care ar trebui sa il avem in meniu odata pe saptamana, m-am hotarat sa il impartasesc cu voi, totusi. Stiu ca se vehiculeaza povestea ca oul nu este bun, ca are colesterol mult ca etc si etc ... dar sa nu uitam ca daca vom consuma ouale cu moderatie ele sant benefice organismului, iar despre sparanghel ce sa mai spun .... cred ca il cunoasteti, e bine sa nu lipseasca din nici o bucatarie. Se spala sparanghelul bine si se indeparteaza ochii de pe tulpina apoi, daca este cazul, indepartam bucata lemnoasa de la capatul fara inflorescenta al firului. Cat timp curatam sparanghelul daca am uita cumva sa avem oul pastrat la temperatura camerei il punem in apa calda. Intr-un vas mai larg punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste introducem sparanghelul si il fierbem 2-3 minute, trebuie sa fie fiert dar crocant nu moale deci atentie cu timpul de fierbere. In acelasi timp punem un alt vas mai micut, cu apa, pe aragaz si lasam sa dea in clocot. Cu o lingurita introducem, usor, oul in apa care clocoteste. Incet sa nu il spargem il lasam pe fundul vasului, ne uitam la ceas si il fierbem 3 minute. Daca oul este rece, direct din frigider, el se va crapa in contact cu apa clocotita si produsul final va avea un aspect mai putin placut... din cauza asta e bine sa avem oul la temperatura camerei sau sa il incalzim inainte in apa calda. Se serveste pe o farfurie incalzita, se aseaza sparanghelul unul langa altul, se aseaza oul moale si curatat de coaja deasupra, saram, piperam, presaram parmesan ras, prajim painea (in cazul in care doriti sa serviti cu paine dar se poate si fara pentru doritori), ne asezam la masa si doar atunci, exact cand incepem sa mancam, taiem oul in jumatate. Galbenusul lichid se va prelinge peste sparanghel si se va combina cu parmesanul si nu va mai saturati sa mancati bunatatea asta... a durat mai mult sa scriu decat sa pregatesc dejunul ...
Poate nu ar fi trebut sa postez reteta pentru ca este ceva foarte usor de facut, banal chiar, dar tinand cont ca este un dejun rapid, usor de preparat, un dejun sanatos, un mic dejun pe care ar trebui sa il avem in meniu odata pe saptamana, m-am hotarat sa il impartasesc cu voi, totusi. Stiu ca se vehiculeaza povestea ca oul nu este bun, ca are colesterol mult ca etc si etc ... dar sa nu uitam ca daca vom consuma ouale cu moderatie ele sant benefice organismului, iar despre sparanghel ce sa mai spun .... cred ca il cunoasteti, e bine sa nu lipseasca din nici o bucatarie. Se spala sparanghelul bine si se indeparteaza ochii de pe tulpina apoi, daca este cazul, indepartam bucata lemnoasa de la capatul fara inflorescenta al firului. Cat timp curatam sparanghelul daca am uita cumva sa avem oul pastrat la temperatura camerei il punem in apa calda. Intr-un vas mai larg punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste introducem sparanghelul si il fierbem 2-3 minute, trebuie sa fie fiert dar crocant nu moale deci atentie cu timpul de fierbere. In acelasi timp punem un alt vas mai micut, cu apa, pe aragaz si lasam sa dea in clocot. Cu o lingurita introducem, usor, oul in apa care clocoteste. Incet sa nu il spargem il lasam pe fundul vasului, ne uitam la ceas si il fierbem 3 minute. Daca oul este rece, direct din frigider, el se va crapa in contact cu apa clocotita si produsul final va avea un aspect mai putin placut... din cauza asta e bine sa avem oul la temperatura camerei sau sa il incalzim inainte in apa calda. Se serveste pe o farfurie incalzita, se aseaza sparanghelul unul langa altul, se aseaza oul moale si curatat de coaja deasupra, saram, piperam, presaram parmesan ras, prajim painea (in cazul in care doriti sa serviti cu paine dar se poate si fara pentru doritori), ne asezam la masa si doar atunci, exact cand incepem sa mancam, taiem oul in jumatate. Galbenusul lichid se va prelinge peste sparanghel si se va combina cu parmesanul si nu va mai saturati sa mancati bunatatea asta... a durat mai mult sa scriu decat sa pregatesc dejunul ...